Séta a művésztelepen

Somorja |

<p>Javában zajlik a DUNART.COM5 elnevezésű nemzetközi művészeti szimpózium. Az eseményhez művésztelep is kapcsolódik.&nbsp;</p>

Az ezen részt vevő művészek a Pomléban alkotnak, a gondviselés témára. A szimpózium, mely a Szent István Napok programkínálatát gazdagítja, tárlatnyitóval kezdődött a vmk-ban, ahol magyarországi képzőművészek kiállítása látható. Irodalmi esttel és a művésztelep résztvevőinek egyéni bemutatkozó előadásaival folytatódott a program a Mozi clubban. Most pedig minden a nemzetközi művésztelepre összpontosul. Festék és fatömbök friss illata keveredik. Mérnek, faragnak, csiszolnak, forgácsolnak a szobrászok: süvöltő megmunkáló szerszámoknak adják meg magukat a fatömbök, fahasábok. Vásznakat telítenek meg a festőművészek áttetsző, áhítatot sugárzó színekkel, elnyúló vonalívekkel – a gondviselés témához igazodva. Hanyag összevisszaságban alapanyagok, tubusból kifolyó, tégelybe csorgatott, próbaalapon szétfröccsenő festékek. Rendezetlen szín- és alapanyag-tobzódás. A művészi kreativitás rendszerré fogja össze, s formálódnak a műtárgyak. A hét végére kapnak végső formát. Augusztus 22-én 19 órától a közönség is láthatja ezeket a Korona Udvarban megnyíló Gondviselés című kiállításon. „Minden művésztelep-szervezőnek azt kívánom, hogy ilyen nagyszerű, jókedvű, barátságos, remek munkabírású csapattal dolgozhasson, mint amilyen most a miénk” – mondja Mayer Éva, a művésztelep szervezője, miközben körbevezet az alkotótáborban. – Annak ellenére, hogy vannak alkotók, akik nem értik egymás nyelvét, nagyon szeretetteljesen segítik egymás munkáját, és elfogadják egymást.”Az ötödik DUNART.COM szimpóziummal a művésztelep létrejöttének jubileumát is ünnepelik. „Az öt év alatt elfogadta és nyomon követi a működését a szakma és a közönség is. Mára már értékteremtőnek számít Somorja életében. Külföldön is sokan tudnak rólunk. Ez ideig 12 országból 52 művész alkotott a művésztelepen. De művészeti írók, művészettörténészek és zenészek is részt vettek a szimpózium egyéb szakmai programjain” – tájékoztat Mayer Éva.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?