Savanyú tojásleves

Hozzávalók:
1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, 1 evőkanál finomliszt, 1 kiskanál csemege pirospaprika, 1 kiskanál só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kiskanál 10%-os ecet.

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk.

Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, 1 evőkanál finomliszt, 1 kiskanál csemege pirospaprika, 1 kiskanál só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kiskanál 10%-os ecet.

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat a fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát és a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 percig pirítjuk, akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül. Belekeverjük a lisztet, pirospaprikával megfűszerezzük, és azonnal fölöntjük 1 liter hideg vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, többször megkeverve fölforraljuk, majd 2-3 percig főzzük. Egy tányérban villával kissé fölverjük a tojásokat. Lehúzzuk a levest a tűzről, egyszer-egyszer megkeverve belecsurgatjuk a tojást, végül ecettel pikánsra ízesítjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?