Santana ismét Budapesten

Amikor először játszott Magyarországon, a minőségi zenére kiéhezett rajongók betörték az egyik jegyiroda ablakát, hogy belépőhöz jussanak. Hiába, a jegyek már hetekkel korábban elfogytak.

Ha ma nem is kell ilyen atrocitásokra számítani a Santana produkciója iránt érdeklődőknek, azt azért biztosra vehetjük, hogy az Aréna éppúgy tele lesz, mint annak idején elődje, a Budapest Sportcsarnok vagy a Kisstadion. Pedig Tijuana kulturális nagykövete már jó néhányszor tiszteletét tette Budapesten, legutóbb két esztendővel ezelőtt, az érdeklődés azonban csak nem csappan a Mester és gitárjátéka iránt. A mariachi hegedűs apa gyermekeként a zenével már ötéves korában közeli barátságot kötött, ötvenhét esztendős muzsikus pályája persze sosem volt egyenletes, a hullámhegyek mellett mélypontokat is feljegyeznek szép számmal a krónikák, de az tény, hogy az 1999-es Supernatural óta Carlos Santana ismét ünnepelt sztár az Óperencián innen és túl. Először három évtizeddel korábban, a woodstocki fesztivál kapcsán figyelt fel a világ a San Francisco környékének pezsgő kulturális, szellemi és művészvilágában felcseperedett tehetségre, igaz, akkor még hat egyenrangú zenészből álló, bár az ő nevét viselő zenekara élén. Pár évvel később Carlos már szólóban képviselte a hippik tűnőben lévő világát. Olyan slágerek kerültek ki keze alól, mint a Black Magic Woman, az Oye Como Va vagy éppen a Europa. A több mint ötvenmillió eladott lemezzel büszkélkedő gitáros pályafutása során olyan nagyságokkal játszott együtt, mint John McLaughlin, Herbie Hancock, Wayne Shorter vagy éppen Willie Nelson. A kilencvenes évekbeli, visszavonultabb periódusát követő albumai, a Supernatural és a Shaman közreműködői névsora is impozáns: Michelle Branch, Dido, Macy Gray, Lauryn Hill, Everlast, Dave Matthews, Rob Thomas… Ráadásul már készül az új lemeze is, tehát nem kizárt egy-két eddig ismeretlen dal felcsendülése sem a ma esti koncerten. (Pesti Est)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?