Samaria Rockfest 2002

Ha a zenei fesztiválok kapcsán Somorja kerül szóba, a fiatalabb korosztály képviselőinek szinte magától értetődően a Rómeó Vérzik zenekar neve ugrik be. A kemény rockzenét játszó zenekar bejárta a Felvidék szinte egészét, és a Dunától délre is egyre ismerősebben cseng a nevük. Kovács Koppány énekessel a zenekar múltjáról, illetve az idei Rómeó Vérzik tábor előkészületeiről beszélgettem.

„Háromra indulunk...”A szerző felvételeHétéves múltra tekint vissza a zenekar. Mi minden fér bele ebbe az időszakba?

Kemény próbák sora, valamint négy hanghordozó. Továbbá koncertek – kezdetben csak a szűkebb környéken, majd az ország távolabbi szegleteiben és Magyarországon is. ‘95 őszén alakítottuk meg a zenekart Kovával és Sanchóval. December 22-én léptünk fel első ízben, ezt követően csapódott hozzánk Püke, aki új színt, új hangzást hozott a bandába.

És a dolog folytatódott tovább.

Igen... kezdetektől fogva komolyan vettük a „szakmát”. 1996-ban elkészítettük első, Fest majd egy embert című demónkat, majd olyan zenekarok társaságában koncerteztünk, mint a Beatrice, a Sziámi, a Tankcsapda, a Sing-Sing, és mások. Rendszeresen ott voltunk a nádszegi és a kamocsai fesztiválokon.

1998-tól ismét csak hárman játszotok.

ĺgy van, mivel Kova, aki a szövegek zömét is írta, Németországba költözött. Elkészült viszont az ĺme az ember című demónk, amely meghozta az igazi áttörést. Ekkor ismert meg bennünket valójában a hazai közönség. Meg a csehországi is, mivel ott is adtunk koncerteket.

Egy évvel később pedig a Neck Sprainnel „portyáztatok” országszerte.

Ezt megelőzően elkészült az első, szerzői kiadásban megjelentetett albumunk, a Kettőre indulunk, amely már Magyarországi terjesztést is kapott. Ezt az anyagot tizenhat állomásos turnén mutattuk be.

Ez év januárjában újabb albummal leptétek meg rajongóitokat.

Igen. Az Életöröm felvételei profibb körülmények között a Dunakeszi HSB-stúdióban zajlottak, és aki ismeri a korongot, észrevehette, hogy egy kiforrott hanganyagot tartalmaz. Tömörebbek, „ütősebbek” lettünk.

Érvényes ez a szövegekre is?

Szövegeink változatlanul az élet kis örömeiről szólnak, és továbbá sem szándékozunk véka alá rejteni a világról kialakított véleményünket, amely nem mindig hízelgő. Tény, hogy nem a liliom-lelkületűeknek szól, de ezt a közönségünk már megszokhatta. Az Életöröm üzenete, hogy minden mocsokból születhet valami jó, csupán nézőpont, hozzáállás kérdése a dolog.

Nemrégiben ismét kibővült a zenekar.

Igen, egy régi barátunk, Csiba Ricsi lett az új tag. Már korábban is fontolgattuk, hogy bővítjük a zenekart, és erre most érkezett el az alkalmas időpont és a megfelelő ember. Amióta két gitárosunk van, jobban ki tudjuk dolgozni az egyes témákat, a koncertek hangzása jobban megközelíti a hanghordozókon hallhatót, új lehetőségek nyíltak a hangszerelés terén. Megjegyzem: az Életöröm albumon is játszanak vendégzenészek, mégpedig Molics Zsolt, Petrás Jancsi, valamint Takács Ádám.

Szóljunk néhány szót a Rómeó Vérzik-táborokról.

Az elsőt 2000 nyarán rendeztük, és bár nem volt nagydobra verve, szép számban összegyűltek a zenekar barátai, rajongói. A tavalyi másodikon már háromszázötven ember bulizott, és ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, nem állunk meg, megrendezzük a harmadikat is. Erre augusztus 24-én a somorjai strandon kerül sor.

Kiket láthat-hallhat a közönség?

Ott lesz az RH Negatív, az Expired Passport, a Gránátalma, a Nautilus, a Le Panic, a Cadaveres de Tortugas, a Cool Head Clan, a Pokolgép, a Konflikt és természetesen a Rómeó... A kezdés időpontja délelőtt tizenegy óra, a beugró mindössze kétszáz korona, a jelszó pedig: buli orrvérzésig!

Apropó: a plakátok Samaria Rockfestet hirdetnek...

Ez azért van, mivel a Rómeó Vérzik-táborokból kiindulva hagyományt szeretnénk teremteni So-morján. Lerakni egy fesztivál alapjait, amely évről évre visszahívná a Duna menti városkába a Rómeó Vérzik, illetve a kemény rockzene rajongóit. Később talán ki is bővülhetne, hiszen a hely és a lehetőség adott... most minden a közönségen múlik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?