Sajátos stílusú amerikai rap

Vasárnap egy hatalmas sztár, Jay-Z ad koncertet a szlovák fővárosban. Mindössze kis szépséghibája van fellépésének, nálunk édeskevesen ismerik repertoárját, ez a fajta rapzene a mi fülünknek teljesen idegen...
Jay-Z korunk rapzenéjének egyik legfontosabb előadója, az amerikai keleti part, New York rapkirálya.

Vasárnap egy hatalmas sztár, Jay-Z ad koncertet a szlovák fővárosban. Mindössze kis szépséghibája van fellépésének, nálunk édeskevesen ismerik repertoárját, ez a fajta rapzene a mi fülünknek teljesen idegen...

Jay-Z korunk rapzenéjének egyik legfontosabb előadója, az amerikai keleti part, New York rapkirálya. Shawn Carter néven született 1969. december 4-én Brooklynban. Problémás családból származik, a gettórapperek klasszikus életútját járta be: eleinte utcai bűnözésből és amatőr rappelésből tartotta el magát. Sajátos stílusa kapcsán a Jazzy nevet ragasztották rá társai, ebből ered művészneve. Sokmillió eladott hanghordozó után – ennek nagy részét az amerikai kontinensen értékesítette – a közelmúltban a visszavonulásról, előadói karrierjének végéről beszélt. Elmondta, a jövőben csak kiadóbirodalma, a Def Jam Recordings és ruhacége irányításával akar foglalkozni. Ez azonban valószínűleg csak duma. Ezt támasztja alá barátja, Kanye West is egy magazinnak adott nyilatkozatában: azt állítja, hogy Jay-Z új lemezen dolgozik. „Lesz új albuma, mert én vagyok a producere” – mondta.

Egy amerikai szórakoztató portál szerint Jay-Z novemberben házasodik össze párjával, Beyoncéval, aki a szlovák fővárosba is elkíséri őt. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?