Roy Andersson filmjéé az Arany Oroszlán

MTI-HÍRVelence. Roy Andersson svéd rendező műve, A léten merengő, faágon ülő galamb című film (En duva satt pa en gren och funderade pa tillvaron) nyerte el a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán díjat a 71. velencei filmfesztiválon szombat este az Alexandre Desplat zeneszerző vezette zsűritől.

MTI-HÍR

Velence. Roy Andersson svéd rendező műve, A léten merengő, faágon ülő galamb című film (En duva satt pa en gren och funderade pa tillvaron) nyerte el a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán díjat a 71. velencei filmfesztiválon szombat este az Alexandre Desplat zeneszerző vezette zsűritől. Andersson szürreális jegyeket viselő filmje egy három részből álló sorozat záró darabja. A trilógia azt a kérdést járja körbe, hogy mit jelent embernek lenni.

A legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlán díjat az orosz Andrej Koncsalovszkij vehette át A postás fehér éjszakái című drámájáért.

A legjobb színésznek és a legjobb színésznőnek járó elismerést, a Coppa Volpit Saviero Costanzo olasz rendező filmje, a Hungry Hearts két főszereplője, az amerikai Adam Driver és az olasz Alba Rohrwacher kapta. A zsűri nagydíját Joshua Oppenheimer The Look of Silence című, az 1960-as években Indonéziában, egy meghiúsult kommunista puccskísérletet követően végrehajtott mészárlásokról szóló dokumentumfilmje nyerte el. Kaan Müjdeci török rendező Sivas című, egy elhanyagolt, magányos fiú és egy kutya barátságáról szóló drámáját a zsűri különdíjával jutalmazták. A legjobb forgatókönyvnek járó elismerést pedig Rahszan Bani-Etemad iráni rendezőnő filmje, a Mesék (Tales) kapta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?