RÖVIDEN

„Vegyes” jazzformációk a pódiumon
Pozsony. Magyar, lengyel és amerikai jazzmuzsikusok lépnek közönség elé holnap 19 órakor a Pozsonyi Jazz Club 24 rendezvényén, az A4 Nultý priestor (Sznf tér 12) falai közt.

„Vegyes” jazzformációk a pódiumon

Pozsony. Magyar, lengyel és amerikai jazzmuzsikusok lépnek közönség elé holnap 19 órakor a Pozsonyi Jazz Club 24 rendezvényén, az A4 Nultý priestor (Sznf tér 12) falai közt. A len?gyel–amerikai triót Maciek Grzywacz (gitár), Piotr Lemańczyk (bőgő) és Tyler Hornby (dob), a magyar–amerikait pedig Borbély Mihály (szaxofon), Joe Fonda (bőgő) és Bágyi Balázs (dob) alkotja. Borbély Mihály etno-hatásokkal teli, letisztult zenéjében egyszerre érezzük a végiggondoltságot, a spontaneitást és a nagy fokú szakmai alázatot. Bágyi Balázs saját szerzeményeit, illetve magyar népzenén alapuló feldolgozásokat játszik. A koncert a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete, a Lengyel Intézet és a Pozsonyi Kulturális és Információs Központ (BKIS) közös rendezvénye. (ú)

A Szakcsi Jr. Trió koncertje

Dunaszerdahely, A XVII. Dunaszerdahelyi Zenei Napok keretében holnap 18 órától a Szakcsi Jr. Trió (Szakcsi Lakatos Béla Jr. – zongora, Pecek Lakatos Krisztián – bőgő, Balázs Elemér – dob) lép fel a Művészeti Alapiskola koncerttermében. Átgondolt, finom, ízes játék, szárnyaló dallamvilág és feszes ritmusok jellemzik az ifjabb Szakcsi játékát. Modern jazz ez akkor is, ha a gyökerekhez nyúl vissza. Programjukban saját kompozíciók váltakoznak klasszikus standardek modern hangvételű feldolgozásaival. (ú)

Graffiti tárlat a londoni alagútban

London. A Banksy néven elhíresült graffitiművész eddigi legnagyobb „kiállításaként” meghirdetett rendhagyó tárlat nyílt szombaton London szívében, a Waterloo állomáshoz közeli vasúti alagútban. A The Cans Festival a világ minden tájáról az eseményre sereglő graffitiművészek alkotásait vonultatja fel – de a közönség is bekapcsolódhat az alkotásba. A szervezők az esemény honlapján (www.thecansfestival.com) fektették le a szigorú szabályokat, amelyek némiképp megzabolázzák a korlátlan művészi szabadságot. „Mindig úgy gondoltam, hogy akinek festékszóró van a kezében, az ugyanúgy beleszólhat, hogyan nézzenek ki a városaink, mint az építészek vagy a hirdetők. Szóval egy egész utcát graffitivel beborítani, az valóra vált álom, vagy ahogy néhányan nevezhetnék: tökéletes és abszolút rémálom” – fogalmazta meg ars poeticáját Banksy, a felkapott graffitis. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?