RÖVIDEN

Szimpózium Lesznai Annáról
Pozsony. Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete közreműködésével rendezi meg a Lesznai Anna és világa című nemzetközi szimpóziumot ma a múzeum épületében.

Szimpózium Lesznai Annáról

Pozsony. Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete közreműködésével rendezi meg a Lesznai Anna és világa című nemzetközi szimpóziumot ma a múzeum épületében. A 10 órakor kezdődő tudományos tanácskozás olyan témákkal foglalkozik, mint: A körtvélyesi paradicsom – a naplók, visszaemlékezések tükrében, Körtvélyes – egy elfeledett irodalmi emlékhely, Lesznai Anna és a Nyugat, A lélek ornamensei – Lesznai Anna meséi, Barátok, kik rég elmentek – a körtvélyesi vendégsereg , Gömöry Olivér – Lesznai Anna ismeretlen mentora, Kerted tele van virággal – Lesznai Anna és Gyömrői Edit barátsága, A Szirmay család a 18. századi Zemplénben. (ú)

Reporters Europe Cup

Nyíregyháza. Április 24. és 27. között rendezik meg Nyíregyházán a Reporters Europe Cup elnevezésű európai riportfilm fesztivált. A Reporters Europe Cup verseny hetedik alkalommal irányítja Magyarországra a szakma figyelmét. Idén 19 ország 25 televíziós csatornájától érkeznek a háromfős csapatok, melyek a megnyitó napján kisorsolt témáról készítenek el kétperces, angol nyelvű versenyfilmeket. A riportokat nemzetközi zsűri értékeli, és közszolgálati adók tűzik műsorukra világszerte. A versenyre egyebek közt Csehországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Lettországból, Albániából, Romániából, Boszniából, Szerbiából, Horvátországból, Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Törökországból és Kínából érkeznek a tévések. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?