RÖVIDEN

Olasz reneszánsz a Szépművészetiben
Budapest. Már javában folynak A Mediciek felemelkedése és fénykora – élet és művészet a reneszánsz kori Firenzében című kiállítás előkészületei Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

Olasz reneszánsz a Szépművészetiben

Budapest. Már javában folynak A Mediciek felemelkedése és fénykora – élet és művészet a reneszánsz kori Firenzében című kiállítás előkészületei Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. A nagyszabású kiállítással nyílik meg jövő év január 21-én a magyarországi reneszánsz év, amellyel Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulójára emlékezik az ország. A tárlatra firenzei múzeumok anyagából több mint kétszáz műtárgy érkezik. A kollekció, amelyben minden jelentős firenzei alkotó munkája szerepel, tulajdonképpen a magyar reneszánsz előképét mutatja be. A kiállításon Botticelli, Filippo Lippi, Fra Angelico, Leonardo da Vinci, Donatello alkotásai mellett aranykincsek, bútorok, fegyverek idézik fel a reneszánsz kori Firenzét. (MTI)

Woody Allen Barcelonáról forgat

Madrid. Woody Allen Barcelonáról készít filmes portrét a Manhattan című 1979-ben készült filmje stílusában. Az egyelőre cím nélküli film forgatása július 9-én kezdődött a mester legújabb múzsájának kikiáltott Scarlett Johanssonnal, aki a rendező két legutóbbi munkájának (Matchpoint, Füles) főszerepét játszotta. A további szerepekben olyan népszerű spanyol színészek is feltűnnek, mint Penélope Cruz és Javier Bardem. Barcelona London után a második európai város, amelyet az amerikai rendező egész estés, személyes filmben örökít meg; a bemutató jövőre várható. (MTI/AP)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?