RÖVIDEN

Adórendszer a Visegrádi szalonban
Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete a Cseh Intézettel, valamint a Lengyel Intézettel együttműködve holnap 17 órától tartja a Magyar Intézet székházában a Visegrádi szalon következő vitadélutánját, melynek témája: Létezik-e ideális adórendszer?.

Adórendszer a Visegrádi szalonban

Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete a Cseh Intézettel, valamint a Lengyel Intézettel együttműködve holnap 17 órától tartja a Magyar Intézet székházában a Visegrádi szalon következő vitadélutánját, melynek témája: Létezik-e ideális adórendszer?. A vitadélután vendégei: Bokros Lajos közgazdász, bankár, a CEU vezérigazgatója, volt pénzügyminiszter, Ivan Mikloš, közgazdász, az SZK parlamenti képviselője, volt pénzügyminiszter, Pavel Mertlík közgazdász, a Raiffeisenbank gazdasági vezetője, volt pénzügyminiszter, Jaroslaw Neneman közgazdász, a Łódzi Egyetem Közgazdasági Tanszékének tudományos munkatársa, volt pénzügyi államtitkár. A vitát Robert Žitňanský, a TA3 műsorvezetője, a Týždeň folyóirat főszerkesztő-helyettese vezeti. (ú)

Los Angelesben az 56 csepp vér

Az 56 csepp vér című musicalfilm lesz az októberben megrendezendő Los Angeles-i magyar filmfesztivál nyitófilmje; erről a 60. Cannes-i Nemzetközi Filmvásáron született megállapodás. Bokor Attila alkotását – a nyitóvetítés után – két héten át az amerikai nagyváros artmozi hálózatának műsorán is láthatja majd a közönség. A film készítői azt remélik, hogy a Los Angeles-i bemutató más amerikai nagyvárosokban is megnyithatja az utat az 56 csepp vér című film előtt. Az amerikai forgalmazón kívül az alkotás iránt komoly érdeklődést mutattak iráni, japán, hongkongi, német, angliai, ír, mexikói és venezuelai forgalmazók. Az 1956-os forradalom idején játszódó 56 csepp vér az azonos című rockmusical alapján készült, a főbb szerepekben Alföldi Róbert, Palcsó Tamás, Veres Mónika, valamint a márciusban elhunyt Kaszás Attila látható. (MTI)

Ünnepi Könyvhét – nagy érdeklődés

Budapest. Több ezer érdeklődő kereste fel a könyvkiadók standjait a 78. Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a Vörösmarty téren a rendezvény első hétvégi napján. Jelentős tömeg hömpölygött a mintegy kétszáz kiadónak helyet adó standok körül. Sokan keresték fel a dedikáló írók asztalait is, ahol többek között Göncz Árpád, Jókai Anna, Závada Pál, Békés Pál várta az olvasókat. A június 4-ig tartó irodalmi seregszemlén számos színpadi program, irodalmi beszélgetés is helyet kap. Szombaton többek között Háy János beszélt a Szép versek 2007 című kötetről, valamint beszélgetést tartottak a képregény-kiadás helyzetéről a Képregény felfedezése cím új kötet kapcsán. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?