RÖVIDEN

Kovács Magda könyvének bemutatója
Dunaszerdahely. Kovács Magda hatvanadik születésnapja alkalmából irodalmi estet és fogadást rendez holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága (SZMĺT).

Kovács Magda könyvének bemutatója

Dunaszerdahely. Kovács Magda hatvanadik születésnapja alkalmából irodalmi estet és fogadást rendez holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága (SZMĺT). A rendezvény keretében kerül sor az írónő A gonosz asszony hagyatéka című, a Lilium Aurum Kiadó gondozásában megjelent könyvének bemutatójára. Laudációt Szászi Zoltán költő, pohárköszöntőt Hodossy Gyula, a SZMĺT elnöke mond. (ú)

Különleges Múzeumi éjszaka

Érsekújvár. A Thain János Múzeum az Európai Kulturális Örökség Napjai alkalmából Múzeumi éjszaka címmel egyedülálló rendezvénnyel várja holnap a nagyközönséget. A látogatók az esti órákban megtekinthetik a múzeum állandó és időszaki kiállításait, továbbá gazdag, izgalmas és színes programkínálat vár rájuk – a gyerekeknek, fiataloknak különféle foglalkozásokat szervez, kézművesek mutatják be hagyományos munkájukat és termékeiket. Lehetőség nyílik tehát különleges módon élni át egy délutánt vagy estét, új ismeretekben és tapasztalatokban gazdagodva. (ú)

Festmények, fotó, kisplasztika

Dunaszerdahely. Bodó Purger Zsuzsa festményeiből, Mária Laur fényképeiből, Katarína Výbochová patchworkjeiből (foltvarrás) és Pavel Výboch kisplasztikáiból nyílik kiállítás holnap 17 órakor a Csallóközi Múzeum kiállítótermében. (ú)

Bryan Adams Kassára készül

Bryan Adams novemberben Kelet-Szlovákia központjába látogat. A tervek szerint a világhírű kanadai rockénekes, gitáros, szerző kassai koncertjére november 22-én kerül sor. A Please Forgive Me, az Everything I Do, I o It For You és számos más sláger szerzője az előzetes információk alapján a Steel Arénában lép közönség elé. Szlovákiában egyébként nem ez lesz az énekes első vendégszereplése. 2003 áprilisában a pozsonyi Inchebában adott koncertet, és nem csupán dalaival, hanem természetes, spontán viselkedésével is meghódította a közönséget. Bryan Adams nem csak Kassán koncertezik novemberben: Live Across Tehe Nation című turnéja keretében 21-én a Papp László Budapest Sportarénában, 23-án pedig a debreceni Főnix Sportarénában láthatják a rajongói. (tasr, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?