RÖVIDEN

Fejezetek Pozsony történetéből
Pozsony. Tavaly ősszel jelent meg a Kalligram Kiadó műhelyében a Fejezetek Pozsony történetéből magyar és szlovák szemmel című, várostörténeti tanulmányokat közreadó, magyar és szlovák nyelvű kötet Czoch Gábor, Kocsis Aranka és Tóth Árpád szerkesztésében.

Fejezetek Pozsony történetéből

Pozsony. Tavaly ősszel jelent meg a Kalligram Kiadó műhelyében a Fejezetek Pozsony történetéből magyar és szlovák szemmel című, várostörténeti tanulmányokat közreadó, magyar és szlovák nyelvű kötet Czoch Gábor, Kocsis Aranka és Tóth Árpád szerkesztésében. A kiadványt ma 17 órától Mayer Judit műfordító, szerkesztő és Peter Salner, a Szlovák Tudományos Akadémia Etnológiai Intézetének munkatársa mutatja be. Az est házigazdája Kocsis Aranka lesz. (e)

Könyvbemutató: Faustus Prágában

Dunaszerdahely. Holnap 18 órától mutatják be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Tőzsér Árpád Faustus Prágában című kötetét. „A történet egésze az irodalomtörténeteink Szenci Molnár Albertjéről szól. A tudós költő, zsoltárfordító, szótárkészítő, nyelvész békés természetű, elmélkedő, szemlélődő ember, a társadalom azonban egyre utána nyúl, s választásra, »színvallásra« készteti. Ő minden közéleti szereptől, döntéstől menekül, úgy érzi, a költő, az alkotó ember természetes létezési módja a teljességet, az igent s nemet egyaránt megtapasztaló, de végső soron sehová sem lekötött lélek állapotával egyenlő, azaz valamiféle lebegés.” Az esten közreműködik: Mokos Attila, a Komáromi Jókai Színház színésze és Tóth Rita, a Szevasz Színház színésznője. (ú)

A Kicsi Hang lemezbemutatója

Diósförgepatony. Ma 19 órától a helyi művelődési házban mutatja be Ki viszi át? című CD-jét Borbély Katalin és Menyhárt József, azaz a Kicsi Hang verséneklő együttes. 2003 tavaszán Egyszerű ez címmel jelent meg első hanghordozójuk. Az elmúlt esztendőkben újabb dalok születtek, ezt foglalja össze új CD-jük, amelyen többek közt Szabó Lőrinc, Nagy László, Radnóti Miklós, Weöres Sándor, Bettes István és Simkó Tibor megzenésített versei hallhatók. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?