RÖVIDEN

A Böngésző nyertesei
A Vasárnap 16. számában feltett kérdésre Juhos Ferenc a helyes válasz. E héten az 500-500 koronát Vadkerti Erzsébet muzslai, Veress Vilmos nyírágói és Bacsó János gömörhorkai olvasónk nyerte. Gratulálunk!
Dzsesszhétvége a zsinagógában
Ipolyság.

A Böngésző nyertesei

A Vasárnap 16. számában feltett kérdésre Juhos Ferenc a helyes válasz. E héten az 500-500 koronát Vadkerti Erzsébet muzslai, Veress Vilmos nyírágói és Bacsó János gömörhorkai olvasónk nyerte. Gratulálunk!

Dzsesszhétvége a zsinagógában

Ipolyság. Kétnapos dzsesszünnep kezdődik ma a Menora Saag Centrum Artisban, a Bartók Béla tér 13 szám alatt található neológ zsinagógában, a pozsonyi Magyar Intézet és az Ipolyság Város Pecsétje Alapítvány rendezésében. Ma este héttől a Földvári Gergely Trió játszik (Földvári Gergely zongora, Papesch Péter basszus, Kottler Ákos dobok). Holnap 17 órától a New York-i Trio Tarana zenél (Jasn Kao Hwang hegedű, Ravish Momin dobok, ütőhangszerek, tabla, Shanir Ezra Blumenkranz oud, basszus). 19 órától a Balázs Elemér Group mutatja be Magyar Népdalok című CD-jét. (fm)

Dzsesszkoncert a Borházban

Kürt. Április 30-án este 22 órai kezdettel Magyar népdalok címmel neves magyarországi dzsesszmuzsikusok és énekesek adnak koncertet a Borházban. A Balázs Elemér Group tagjai a névadó dzsesszdobos mellett Dés László, Balázs József, Glaser Péter, Hajdu Klára, Juhász Gábor és Winand Gábor. A rendezvény szervezője a pozsonyi Magyar Intézet, a társszervezők pedig – az illusztris helyszínt biztosító – Strekov 1075, valamint az Érsekújvári Polgári Klub. (- pécz -)

Közös örömzenélés

Léva. A Na kus reči kávézóban játszik ma este nyolctól a Petra Börnerová Band, a cseh-szlovák formáció vendége Benkő Zsolt magyarországi dzsessz-blues gitáros. (fm)

Helytörténészek találkozója

Udvard. Ma és holnap az Udvardi Művelődési Házban tartják a szlovákiai magyar helytörténészek tizedik országos találkozóját, amelyet az 1956-os magyarországi forradalom 50. évfordulója alkalmából rendeznek. Ma 10 órakor kezdődik a Múltidéző című középiskolai történelmi vetélkedő országos döntője, kiállítással és a legjobb munkák bemutatásával egybekötve. Holnap átadják a Patria-díjat, majd 10.15-től több elődadás hangzik el. Az előadók: Simon Attila történész, Sándor János helytörténész, Szanyi Mária néprajzkutató, Kovács László történész, Pomichal Richárd biológus, valamint Varga László történész. (száz)

Az ezredforduló ukrán zenéje

Somorja. Az Olga Veszelina és Vagyim Larhikov alkotta, odeszszai Duo Violoncellissimo ad koncertet ma 19.45-kor a zsinagógában. Előadásukban fiatal kortárs ukrán zeneszerzők műveit hallhatja a közönség. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?