RÖVIDEN

Szeminárium a roma kultúráról
Somorja. Az SZK Kulturális Minisztériuma, valamint a Fórum Kisebbségkutató Intézet rendezésében ma, 9.00-tól az Intézet székházában szemináriumot tartanak a roma kultúráról.

Szeminárium a roma kultúráról

Somorja. Az SZK Kulturális Minisztériuma, valamint a Fórum Kisebbségkutató Intézet rendezésében ma, 9.00-tól az Intézet székházában szemináriumot tartanak a roma kultúráról. A tanácskozás három tematikus egységgel foglalkozik: a roma nyelvvel és identitással, továbbá a missziós munka szerepével a roma településeken, valamint a közösségi központok lehetőségeivel a roma kultúra fejlődésének támogatásában. (tébé)

Könyvbemutató a Vámbéry Kávéházban

Dunaszerdahely. Ma 18 órakor mutatják be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban a Lilium Aurum Kiadó Lant és kard (verses magyar történelem) című sorozatának 5. kötetét, amely Thököly Imre fellépésétől a reformkorig „varázsolja” az olvasók elé „a magyar nép vérzivataros századainak” százötven évét. A könyvet, melyet az előző kötetekhez hasonlóan Pénzes István állított össze, ifj. Nagy Ernő, a nagymegyeri Bartók Béla Magyar Tannyelvű Alapiskola történelem szakos tanára ismerteti. (ú)

Átadták a Magyar Fiatalokért Díjat

Budapest. A Magyarországon és a határon túli magyar fiatalságért munkálkodók elismeréséül alapított Magyar Fiatalokért Díjat első alkalommal osztották ki tegnap Budapesten. A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány által létrehozott díjat Mádl Dalma, a köztársasági elnök felesége adta át. Az idén a díjat Fülöp G. Dénes és neje, erdélyi református lelkészházaspár templomok, ifjúsági házak felújításáért és helyi ifjúsági közösségek szervezéséért, valamint Bartal Tímea újságíró, a Pátria Rádióban ifjúsági műsorok szerkesztéséért vehette át. Oklevélben részesült még Bajzát Olivér, a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány alapítója. Az éremmel és oklevéllel járó díjat páros években magyarországi, páratlan években határon túli személyeknek és szervezeteknek ítélik oda. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?