Réz András: toronymagasan emelkedett ki a Saul fia az idei mezőnyből

<p>Bár az idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölt alkotások mindegyike fontos kérdéseket és aktuális problémákat tárgyalt, a Saul fiát toronymagasan emelte ki a mezőnyből az általa beszélt nyelv újszerűsége - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Réz András filmesztéta.</p>

Hozzátette: véleménye szerint az idei Oscar-jelölt filmek általánosságban nagyon kevés izgalmat tartogattak, sok "kicsit középszerű, egydimenziós" alkotás versenyzett az elismerésekért.    "Ha belegondolunk, hogy jövő ilyenkor hányan fognak emlékezni az idei díjazott filmekre, én nem vagyok túl bizakodó. A Saul fia miatt azonban bizakodó vagyok" - fogalmazott Réz András, aki szerint a magyar film "valami olyasmit csinált, ami szinte megismételhetetlen".    A filmesztéta többek között méltatta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat elnyert Spotlight - Egy nyomozás részletei című alkotást is: a sajtó bátorságáról, a nyilvánosság értékéről szóló filmről elmondása szerint Magyarországon kevesen gondolhatták, hogy győztes lesz.    A Saul fia a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat nyerte meg helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. Nemes Jeles László rendező munkája 1982 óta az első magyar alkotás, amely elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?