Rendhagyó kiadói est

Budapest. A Kalligram Könyvkiadó a 73. Ünnepi Könyvhéten több helyszínen is tart bemutatókat. Ma, a rendezvénysorozat előestjén azonban „hagyományos befogadó intézményében”, a Karol Wlachovský vezette Szlovák Intézetben mutatja be új kiadványait az érdeklődőknek, 18 órai kezdettel.

Budapest. A Kalligram Könyvkiadó a 73. Ünnepi Könyvhéten több helyszínen is tart bemutatókat. Ma, a rendezvénysorozat előestjén azonban „hagyományos befogadó intézményében”, a Karol Wlachovský vezette Szlovák Intézetben mutatja be új kiadványait az érdeklődőknek, 18 órai kezdettel.

Németh Zoltán, hazai irodalomkritikusaink egyik jeles képviselője ezúttal – igaz, nem először – versekkel jelentkezett. A perverzió méltósága címmel megjelent kötetét Tóth Krisztina méltatja. Grendel Lajos új munkája sem a tőle megszokott műfajt, azaz a regényt gazdagítja. A tények mágiája címmel napvilágot látott könyvében kiváló írónk Mészöly Miklós időskori prózájáról értekezik. Grendel Lajos könyvét Tarján Tamás méltatja. Tanulmányok a kétnyelvűségről címmel a Mercurius Könyvek sorozatban jelentette meg a Kalligram a Lanstyák István-Simon Szabolcs szerzőpáros kötetét, amelyet Szarka László méltat az esten. Győry Attila új regényét, a mai Pozsonyban játszódó Kerékkutyát, amelynek hősei harmincas éveikben járó magyarok, szlovákok és szerbek, Bedecs László ajánlja a közönség figyelmébe. Drága Liv címmel jelent meg a kiadó gondozásában Sándor Iván regénye, amely nem csupán egy szerelmi háromszög története, hanem korrajz is a huszadik század második felének Magyarországáról. Sándor Iván regényét Bozsányi Sándor mutatja be. A Hollandiában élő Kibédi Varga Áron naplójegyzeteit És felébred, aminek neve van címmel adja közre a Kalligram, a kötetet Rácz I. Péter méltatja.

Egy „vendégkönyvet” is bemutatnak a mai Kalligram-esten. Monoszlóy Dezső Gutaütöttek balladája című hosszúversét, amely az AB-Art Kiadó gondozásában jelent meg, Pomogáts Béla ismerteti. (m-t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?