Rendhagyó formák

Tata. Kamaradarabokkal és musicaldalokból álló válogatással várja a nézőket holnaptól tíz napon át a X. Tatai Nyári Színház. A programok sorát rendhagyó, a nyári színházon kívüli produkció indítja.

Tata. Kamaradarabokkal és musicaldalokból álló válogatással várja a nézőket holnaptól tíz napon át a X. Tatai Nyári Színház. A programok sorát rendhagyó, a nyári színházon kívüli produkció indítja. Az évtizedes múltra visszatekintő Bányász Színpad tagjaiból alakult Orfeusz Társulat adja elő Shakespeare A windsori víg nők című vígjátékát. Az eredetileg ötfelvonásos és 21 szereplős alkotást terjedelmében, szövegében és figuráiban a társulat tagságára alakították, középosztálybeli figurák csetlenek-botlanak Falstaff körül.

Pénteken a Bárka Színház mutatkozik be Slawomir Mrozek Mulatság című művével. Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz alakításukért egy nemzetközi fesztiválon megkapták A legjobb együttes színészi munka díját, a legutóbbi Vidor Fesztiválon pedig a darabban nyújtott teljesítményéért Mucsi Péter vehette át a legjobb férfialakítás díját. Hrabal darabja, a Táncórák idősebbeknek és haladóknak a Kristály Szálló teraszán kerül színre. A szereplők egy képzeletbeli kocsmában történetekkel szórakoztatják a vendégeket, időnként közösen előadnak egy zeneszámot, közben ingyen sörrel kedveskednek a nézőknek.

A Jászai Mari Színház saját darabja a Nesze! Nesze! Nesze! Vitéz László meséjének felnőtt változata. A szerző, Simon Balázs Kemény Henrik beleegyezésével a főhős alakjából és öt magyar író jeleneteiből állított össze egy kabarét, ahol a kisember gyomorszorító helyzetekbe kerülve egy darabig csak nyel, aztán előveszi a palacsintasütőt és laposra veri azokat, akik megnyomorítják.

A X. Tatai Nyári Színház leglátványosabb előadására június 10-én, szombaton kerül sor. Az Angolpark szabadtéri színpadán a Best of Broadway című összeállításban világszerte ismert dalokat adnak elő a Musical Színház színészei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?