Rangos elismerést kap Dráfi Mátyás

ss

A magyar kultúra napja alkalmából a Falvak Kultúrájáért Alapítvány idén is átadja az általuk alapított díjakat, köztük A Magyar Kultúra Lovagja címet. Ezt az elismerést Dráfi Mátyás komáromi színművész, rendező veheti át január 22-én Budapesten.

A Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Komáromi Jókai Színház társulatának egykori oszlopos tagja, a Teátrum színházi polgári társulás vezetője az indoklás szerint a magyar kultúra és színházművészet határokon átívelő műveléséért és terjesztéséért kapja a rangos elismerést.

Dráfi Mátyás, aki idén novemberben ünnepli nyolcvanadik születésnapját, hat évtizede a hazai magyar színjátszás egyik legkiemelkedőbb alakja. Galántán született, 1965-ben szerzett diplomát a pozsonyi Szépművészeti Főiskola színész szakán. Színpadi szerepei mellett előadóművészként is járta az országot önálló estjeivel, versösszeállításaival, később pedig színházi rendezéseivel, az 2001-ben általa alapított társulás élén. Szerepelt magyar és szlovák filmekben, rádiójátékokban. Legközelebb a most készülő Zanox – Kockázatok és mellékhatások című romantikua sci-fiben, Baranyi Benő első mozifilmjében láthatjuk majd.

A Magyar Kultúra Lovagja cím adományozását a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezte 1998-ban a magyarországi, illetve határon túli közművelődési, irodalmi, zenei, művészeti teljesítmények elismerésére. Tavaly Kovács Kati énekesnő vehette át, 2020-ban pedig Benkő Lászlónak, az Omega együttes alapítójának ítélték oda. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?