Punk Island – rock ,n, roll minden mennyiségben!

Bár a punkmozgalom, illetve szubkultúra gyökerei több mint három évtizedes múltra tekintenek viszsza, és Európa szinte valamennyi országában zajlanak punkfesztiválok és találkozók, Szlovákiát ez a hullám idén éri el első ízben.

Bár a punkmozgalom, illetve szubkultúra gyökerei több mint három évtizedes múltra tekintenek viszsza, és Európa szinte valamennyi országában zajlanak punkfesztiválok és találkozók, Szlovákiát ez a hullám idén éri el első ízben. A július 19-én és 20-án a kis-csallóközi Doborgazon zajló rendezvényről annak főszervezője, a Konflikt együttes gitárosa, Jurányi Róbert nyilatkozott lapunknak.

Miért éppen itt és most?

Régi igényt elégítünk ki azzal, hogy megszervezzük ezt a fesztivált. Szinte valamennyi környező országban vannak hasonló rendezvények, és ezeken mi rendszeresen részt veszünk. Említhetném például az Auróra által kezdeményezett abdai (Magyarország) fesztivált, de példáért mehetünk akár Németországba vagy Csehországba is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a „punk nem halott”, hogy van igény a zenére. Miért ne jöhetne össze a hazai közönség is? Ami a helyszínt illeti, azért döntöttünk Doborgaz mellett, mivel ez ideális környezet az ilyen rendezvényekre, a vidék pedig annyira szép, hogy érdemes megmutatnunk a külföldieknek is.

Kiket láthat-hallhat a közönség?

Magyarországról ott lesz az Auróra, a Prosectura és a Barackca, Csehországot a Plusminus, az A bude huř, az N.V.Ú. és a Gauneři képviselik. Németországból a Water’s Schlechte-t, a Tragic Vision-t, az Analogh-ot, a Frustkiller-t és a Speichelbroiss-t, Szlovéniából pedig a Sodn Dan-t várjuk. A hazai mezőnyt a Pandana, a Bez identity, a Disident, a Happy Cocks, a Sitňan, a Zóna A, a Toy Pištols, a Verdikt-P, a Punkreas, a Rozpor, a DPH, a Mladé rozlety, a Začiatok konca zenekarok képviselik, valamint a Csallóközben hazainak számító Rómeó Vérzik és Konflikt.

Zenén kívül mit kap a közönség?

Ingyenes táborozási lehetőséget két napon keresztül az ország egyik legszebb részében, és lesz több kísérőprogram is. Információs sátorral jönnek az állat- és környezetvédők, a fajgyűlölet ellen küzdő csoportosulások… a legfontosabb persze, hogy lesz egy hely, ahol összejöhetünk, ahol háborítatlanul élvezhetjük a zenét.

A Konflikt együttes arról is ismert, hogy jótékonysági rendezvényeken is fellép. Van ennek a fesztiválnak ilyen vonzata?

Igen. A többéves múltra visszatekintő, jótékonysági jellegű somorjai Punk Karácsony mintájára a Punk Islandból származó bevétel egy részét a doborgazi óvodának, illetve sportegyesületnek ajánlottuk fel. Ezzel szeretnénk kifejezni, hogy hálásak vagyunk, amiért otthont adnak a fesztiválnak, valamint hogy nem közömbös számunkra a kisebb közösségek sorsa. Reméljük, hogy az együttműködésünk hosszú távú lesz, hogy jövőre még több zenekar jut szóhoz, és sikerül hagyományt teremtenünk a Kis-Csallóközben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?