Láblógatás Vágán és Vágfarkasdon

focilabda

Több fontos változás is akad a mátyusföldi labdarúgó-bajnokságok mezőnyében.

A nyáron 17-ről 16-ra csökkent a csapatok száma a Galántai és a Vágsellyei járás csapatait tömörítő galántai területi bajnokság VII. fociligájában. A 2023/24-es bajnoki évad diószegi győztese, de a tabella második helyén célba ért hidaskürtiek és a bronzérmes alsószerdaiak sem vállalták a felsőbb osztályban való szereplést. Maradnak a területiben. Ennek a döntésnek következtében foghíjas a mezőny egy osztállyal feljebb: csupán 11 együttes, 7 csallóközi és 4 mátyusföldi küzd a pontokért, méghozzá háromfordulós rendszerben, a nyugat-szlovákiai VI. fociliga déli csoportjának 2024/2025-ös évfolyamában. 

A mátyusföldi focitörténéseket érintő további nem túl szívderítő hír, hogy két, a lakosok számát, valamint a labdarúgás múltját tekintve focibástyaként számon tartott településen, Vágán és Vágfarkasdon minimum egy évig szünetel a felnőttek focija. Mint az köztudott, korábban mindkét község alakulata komoly szerepet játszott a kerületi mezőnyben. 

„Anyagiak híján nem volt jelentkező a VI. ligába. Az utazási költségek nagy terhet rónak a kevés pénzből gazdálkodó klubokra, akik a maradás mellett döntöttek. Ami a vágai és a vágfarkasdi fociszünetet illeti, értesüléseim szerint a játékosok alacsony létszáma, a munkahelyi elfoglaltság miatti gyakori hiányzások vezettek oda, hogy a két helyszínen szünetel a felnőttek focija. Vágán ráadásul az egyik tábor csak a hazaiakat kívánta a pályára küldeni, mások viszont a légiósokat is bevetették volna. Mindkét klub nyomatékosította: csupán egy szezonra visszakoztak. Az utánpótlásnevelés azonban mindkét helyszínen folytatódik, neveztek a bajnokságba” – nyilatkozta lapunknak a csapatfogyatkozásról Milan Horňáček, a Galántai Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke. 

Újfent a területi bajnokságban játszanak a VI. Liga déli csoportjától búcsúzni kényszerült pusztafödémesiek. Új színfolt a területi palettán a vágsellyeiek B csapata. 

„Nem igazán számít újoncnak a Duslo-fakó, mely a vágsellyeiek és a sókszelőceiek közös csapatának számít. Sókszelőcén sem volt elég hadra fogható futballista, ezért frigyre léptek a Duslóval. A vágsellyeiek B csapata egyébként hazai bajnoki párharcait Sókszelőcén játssza. Az elsőt éppen vasárnap, ezen a nagymácsédiakat fogadja” – ecsetelte az újdonság hátterét a területi szövetség tisztségviselője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?