Programtár: Ahova Önt is várják

Limes Galéria

Az elkövetkező napok kulturális eseményeit mutatjuk.

Kiállításmegnyitó a Limes Galériában

A Trope című, kortárs művészek alkotásait felvonultató tárlat megnyitójára várják az érdeklődőket pénteken, akik Csernok Barnabás, Éliás Ádám, Király Zsuzsa, Maruscsák Dávid, Szunyog Júlia és Tóth Emese alkotásait tekinthetik meg. A kiállított tárgyak a változás folyamatát segítenek megérteni, illetve elgondolkodtatnak egy teljesen változatlan világról. A tárlat kurátora Kanóc Ildikó művészettörténész.

Helyszín: a komáromi Limes Galéria
Időpont: március 18. péntek 18.00, a kiállítás április 15-ig látogatható

A Rakonca jubileumi előadásai Füleken

A 25. születésnapját ünneplő Rakonca Néptáncegyüttes a hétvégén mutatja be jubileumi előadását. A néptáncegyüttes1995-ben alakult Füleken. Fennállásuk óta 14 külföldi fesztiválon szerepeltek, egy nemzetközi nívódíjban, valamint öt országos arany sávos és négy ezüst sávos minősítésben részesültek. Az együttes utánpótláscsapata a Kis Rakonca, amely az együttes negyedik generációját jelenti. Jelenleg negyvenen alkotják.

Helyszín: a Füleki Városi Művelődési Központ
Időpont: március 18. és 19., péntek és szombat 18.00
B
elépő: 5 euró

A Csalló premierje Somorján

Új, egész estés műsorát mutatja be a Csalló Néptáncegyüttes Többek címmel Somorján. A műsor címét Laboda Róbert slame ihlette, mely szerint „Többen már nem leszünk, de többek még lehetünk.“ A műsort két tematikus blokkból áll. Kísér a Pósfa zenekar, a műsor rendezői és koreográfusai Nagy Myrtil és Madocsai Imre.

Helyszín: a Somorjai Városi Művelődési Központ
Időpont: március 19., szombat 19.00
Belépő: 5 euró

Szombat esti koncertek az NFG-ben

Három zenekar, a The Butchers, a Balkán Fanatik TRIÓ, és a Bordó Sárkány adnak koncertet a dunaszerdahelyi NFG Klubban a hétvégén.

Helyszín: a dunaszerdahelyi NFG Klub

Időpont: március 19., szombat 20.00 (20.00-kor kezd a Bordó Sárkány, 21.00-kor a Balkán Fanatik TRIÓ, 22.00-kor a The Butchers)

A Gorlo Volka és az Estendøn Gútán

Erőteljes, élettel teli koncertestre invitál a Gorlo Volka és az Estendøn. A farnadi Estendøn zenéjében a népzenétől a jazzen át a funkos elemekig sok stílusjegy keveredik. A Gorlo Volka műfaja alter-pop-rock, ők maguk a lírai power pop címkét is használják, a koncerten pedig a decemberben megjelent Szeretetjárvány című albumukat mutatják be pár, az albumon nem szereplő dallal kiegészítve a repertoárt.

Helyszín: a Gútai Városi Művelődési Központ
Időpont: március 19, szombat 20.00 (20.30-tól játszik az
Estendøn, 21.45-től a GORLO VOLKA)
Belépő: elővételben 5-8 euró, helyszínen 10 euró

A KicsiAutó koncertje Párkányban

A Balassi Klub rendezvénysorozatának következő eseménye a KicsiAutó nevű zenei formáció vasárnapi koncertje lesz. Az együttes vendégei Pulen Takács Krisztina és Kovács Koppány előadók.

Helyszín: a Párkányi Városi Művelődési Központ
Időpont:
március 20., vasárnap 18.00

A Zichy Szín-Műhely Dunaszerdahelyen

Egressy Zoltán Gordiusz című karantén-komédiáját játssza a Zichy Szín-Műhely Dunaszerdahelyen Gubík Ági, László G. Attila és Fekete Linda szereplésével. Milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra? Erősíti az összetartozást vagy szétzilálja a szálakat? A szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat. Az érzékek persze legyőzik a papírforma szerint makacsul újra és újra feltámadó szabadságvágyat. Valóban megoldjuk a problémáinkat vagy csak átlendülünk rajtuk? Erről mesél görbe tükröt tartva a Gordiusz. A darabot Egressy Zoltán a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el, melyet a Zichy Szín-Műhely felkérésére átdolgozta, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték már klasszikus színházi keretek között is látható.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Időpont: március 25., péntek 19.00

Belépő: 10 és 12 euró

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?