Programajánló a hétre: ahova Önt is várják

beSZÉLJ!

Tárlatmegnyitó, könyvbemutató, írófesztivál a kínálatban az elkövetkező napokra.

Tárlatmegnyitó az NFG-ben

Kiss Márta csallóközi képzőművész Dagonya című kiállításának megnyitójára invitálja a látogatókat a dunaszerdahelyi NFG Klub. A Dagonya cím a sárral, mint festékkel való kísérletezésre utal. A kiállítást megnyitóját pénteken tartják.

Helyszín: a dunaszerdahelyi NFG Klub
Időpont: január 28., péntek 19.00

A SZMÍT Írófesztiválja

Tizenhatodik Írófesztiválját rendezi a Szlovákiai Magyar Írók Társasága, melynek során az Arany Opus Díj eredményhirdetését és a díjátadást tartják. Megnyitó beszédet mond Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke, a pályaműveket Z. Németh István Forbáth-díjas költő, szerkesztő, Jancsó Péter, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának ügyvezető elnöke, prózaíró, főszerkesztő és Kövesdi Károly költő, szerkesztő értékelik. Ezenkívül átadják a Forbáth-, Talamon-, Simkó-, Turczel-díjat is. Közreműködik Bertók István zongoraművész, Ollé Erik színművész, Hajtman Béla, Bakonyi István, Jakubecz Márta és G. Kovács László.

Helyszín: Csallóközi Múzeum, Dunaszerdahely
Időpont:
január 28., péntek 17:00

Komolyzenei koncert Komáromban

A Winter feelings című koncertre várja látogatóit a Tiszti Pavilon. A koncerten válogatás hangzik el Antonio Vivaldi, Edvard Grieg, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Ennio Morricone és Ervin Romano Fulmek műveiből. Közreműködik Becse Szabó Ilona operaénekes, Eva Sýkorová (fuvola), a Kantantína női kamarakórus, és a Komáromi Kamarazenekar. Ervin Romano Fulmek vezényel.

Helyszín: a komáromi Tiszti Pavilon
Időpont: j
anuár 29., szombat 18:30
Belépődíj: 5 €

Könyvbemutató Dunaszerdahelyen

Könyvbemutatóra és író-olvasó találkozóra invitálják az érdeklődőket Dunaszerdahelyen. Tóth Erzsébet Fanni felvidéki származású, Bécsben élő pszichológus, társadalomkutató és Hunčík Péter pszichiáter, író, publicista beszélgetnek családi történetekről, mintákról, fel nem dolgozott traumákról. A beszélgetés középpontjában a nemrégiben megjelent beszÉlj! című feldolgozásregény áll majd, mely Tóth Erzsébet Fanni és Vibók Ildi közös munkája. A kötet egy gyerek perspektívájából meséli el egy csehszlovákiai magyar család történetét a huszadik század legviharosabb éveiben.

A könyvet olvasva felfedezhetjük saját családi történetünk párhuzamait, rálátunk arra, miként hat saját 21. századi életünkre a bennünk élő múlt. A feldolgozásregény további különlegessége, hogy játékos feladatokkal és kérdésekkel segíti, hogy megismerhessük saját családunk történetét, mely egyben a mélyen gyökerező titkok, előítéletek, kudarcok és újrakezdések feltérképezését is jelenti.

Helyszín: Meskete Gyermekkönyvesbolt és Kávézó, Dunaszerdahely
Időpont: január 31., hétfő 17.00

Vígjáték Somorján

A Hogyan nevezzelek? a Veres 1 Színház produkciója, mely Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière darabja alapján készült.

Mit csináljunk, ha egy átverés túl jól sikerül? Ha mindenki elhiszi azt, amit senkinek nem kellett volna? Mit csináljunk, ha egy kis hazugság mérhetetlenül sok eltitkolt igazságot szabadít fel? Ha egy rossz tréfa a félreértések özönét szabadítja egy baráti társaságra és már nincs visszaút? Mi semmit. Csak üljünk a nézőtéren és nevessünk! Még akkor is, amikor sírni kellene.

Helyszín: a somorjai Városi Művelődési Központ
Időpont: február 9., szerda 19.00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?