Pozsonyban lép fel a Thirty Seconds to Mars

eee

Jared Leto rajongói – legyen szó rockerekről vagy moziba járókról – pénteken, május 10-én élőben láthatják fővárosunkban az elmúlt két évtized egyik legrejtélyesebb művészét.

Az a tény, hogy a Leto-fivérek által alapított Thirty Seconds to Mars húsz év után is jelen van a zenei piacon, annak ellenére, hogy csak 4-5 évente adnak ki új lemezt, cáfolni látszik a kritikusok által oly gyakran hangoztatott véleményt, miszerint csupán egy hollywoodi sztár hobbiprojektjéről van szó. Nos, ezek a hobbisták a mai napig a legnagyobb fesztiválok headlinerei. Én kétszer is láttam őket, méghozzá a csúcskorszakukban, ezért talán elhiszik nekem, hogy Jared Leto nemcsak játssza a rocksztárt a színpadon, hanem tényleg az is.

Köztudott, hogy az első években főhősünk még nem igazán döntötte el, hogy színész vagy zenész szeretne-e lenni. Szerepelt már néhány sikeres filmben (a 2000-es Rekviem egy álomért főszerepének köszönhetően lett híres), kapaszkodott felfelé a hollywoodi ranglétrán, amikor zenekart alapított. De az abszolút világhír és az Oscar-díj csak jóval később jött. Vagyis a Thirty Seconds to Mars legrégebbi rajongói elsősorban a zene miatt szerették meg ezt a különös frontembert.

Tavaly ősszel megjelent a csapat hatodik stúdióalbuma, az It's the End of the World but It's a Beautiful Day, amelyre a koronavírus-járvány alatt született (állítólag) mintegy 200 számból választottak 11-et. Feltehetnénk a kérdést, hogy ha ilyen bőséges volt a termés, akkor miért csak 33 perces lett az album, de ezt ne feszegessük. Az új dalok tökéletesen követik a legfrissebb zenei trendeket, érezhető, hogy az alkotók képben vannak, és saját stílusukon belül is tudnak alkalmazkodni az új kihívásokhoz – mint azt a legjobb karakterszínészek teszik. 

A Seasons World Tour címmel elrajtolt világturné természetesen elsősorban az új album promóciója, amelyről Jared Leto azt állítja, új fejezetet nyit a csapat életében. Az interneten talált setlist alapján fele-fele arányban hallhatunk majd régi és új dalokat. A legnagyobb videómegosztón böngészve telefonos koncertfelvételeket is bőven találunk. Ezek is segíthetnek eldönteni, ott akarunk-e lenni május 10-én a pozsonyi Tipos Arénában.

Ujszó videó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?