Potter a neten is hódít

A Harry Potter-kultusz a számítógépes játékok piacán és a neten is megjelenik. A film kasszasikeréből az online mozijegyrendelést biztosító vállalkozások is jócskán részesültek, a movieticket.com az első napokban több mint 300 ezer Potter-jegyet adott el a világhálón keresztül.

A Harry Potter-kultusz a számítógépes játékok piacán és a neten is megjelenik. A film kasszasikeréből az online mozijegyrendelést biztosító vállalkozások is jócskán részesültek, a movieticket.com az első napokban több mint 300 ezer Potter-jegyet adott el a világhálón keresztül. Az immár kultikus történet és persze az első film megjelenése a kapcsolódó internetes oldalak látogatottságát is drasztikusan megnövelte. A Nielsen/Netratings mérése szerint a november 4-ét megelőző hat hét során – még jóval a film amerikai és brit premierje előtt – a Warner hivatalos Harry Potter-honlapjának forgalma 239 százalékkal nőtt, a november 4-ével végződő héten 573 ezren keresték fel a honlapot. Az elemzők szerint biztosra vehető, hogy a film hétvégi bemutatóit követő időszakban újra meglódul a hivatalos és egyéb Potter-oldalak nézettsége. A filmhez kapcsolódó információkon és multimédia-tartalmakon mellett sokan magát a filmet keresik a világhálón, az egyes peer to peer rendszereken a közeljövőben a film tömeges felbukkanása várható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?