Senki sem bánta meg

A J. K. Rowling sikersztorijából készült film első részének forgatása hónapokig izgalmas téma volt a legfiatalabbak körében. Ám nehezen lehetett elképzelni, hogy Rowling fantáziadús világát hogyan lehet visszaadni a filmvásznon.

A J. K. Rowling sikersztorijából készült film első részének forgatása hónapokig izgalmas téma volt a legfiatalabbak körében. Ám nehezen lehetett elképzelni, hogy Rowling fantáziadús világát hogyan lehet visszaadni a filmvásznon. Chris Colombus rendező – akinek neve ismerősen csenghet a könnyedebb mozik kedvelőinek körében, hiszen olyan filmek szülőatyja, mint a Reszkessetek betörők, vagy a Mrs. Doubtfire – azonban vállalkozott a nagy feladatra, és Nagy-Britannia sok-sok mágusjelöltje között meg is találta Harry Pottert, Daniel Radcliffe személyében. A 12 éves fiú saját bevallása szerint először el sem hitte, hogy valóban őt választották a mindenki által ismert és kedvelt varázslótanonc szerepére. „Nagyon boldog voltam, még sírtam is. Aznap éjjel, mikor megkaptam a hírt, hogy Harry szerepét rám osztották, kétszer is felébresztettem a szüleimet, és megkérdeztem tőlük: ez igaz?” – mondta az ifjú színészpalánta.

J. K. Rowling kezdetben attól tartott, hogy a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskola és annak mindennapjai hollywoodi stílusban, félelmetesen, a horrorisztikus jeleneteket kiélezve jelennek majd meg a filmben, így Colombus arra törekedett, hogy az írónő fenntartásait már a kezdet kezdetén eloszlassa. Amennyire a technikai lehetőségek megengedték, a rendező tartotta magát az eredeti sztorihoz, sőt a szereplőket is brit színészek közül válogatta. Hagrid, az iskola gondnoka, majd tanársegédje, a skót színész Robbie Coltrane bőrébe bújt, aki azt nyilatkozta, hogy azért vállalta el a szerepet, mert fia kijelentette: nem áll vele szóba, ha gondolkodik azon, hogy nemet mond a felkérésre. Hasonlóan családi indíttatásra öltötte magára az ír veterán, Richard Harris is az iskola mindentudó professzorának, Dumbledorenak az alakját, akit 11 éves unokája győzött meg arról, hogy az ő nagypapája a legalkalmasabb a feladatra. John Cleese, a Monty Pythonból ismert komikus mellett Julie Walters is feltűnik a filmvásznon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?