Petíció Kanye West koncertje ellen

Petíció Kanye West koncertje ellen

ÖSSZEFOGLALÓLondon. Európa egyik legszínvonalasabb nyári könnyűzenei fesztiválja, a Glastonbury szervezői idén alaposan meglepték a szakmát és a közönséget azzal, hogy fő attrakcióként Kanye West amerikai rapper koncertjét harangozták be.

ÖSSZEFOGLALÓ

London. Európa egyik legszínvonalasabb nyári könnyűzenei fesztiválja, a Glastonbury szervezői idén alaposan meglepték a szakmát és a közönséget azzal, hogy fő attrakcióként Kanye West amerikai rapper koncertjét harangozták be. A brit sajtó máris a nívós rendezvény elüzletiesedéséről, illetve nyaktörő zsánerváltásról cikkez, mivel a Glastonbury hagyományosan rockzenei fesztivál, azon belül is az alternatív szcéna mekkája.

Jelenleg 136 ezer aláírásnál jár az az online petíció, amelyben a Kanye West-koncert lemondására kérik a szervezőket. Ez egyébként nem az első olyan eset, hogy a fesztivál közönsége tiltakozik egy-egy szerintük oda nem illő fellépő meghívása ellen. 2008-ban egy másik amerikai rapsztár, Jay Z koncertjének meghirdetése verte ki sokaknál a biztosítékot. A rapper végül úgy oldotta meg a helyzetet, hogy egy Oasis-feldolgozással kezdte a koncertet, maga mellé állítva a közönséget. Tavaly a Metallica szerepeltetése szított heves indulatokat, mivel sokan még a metálcsapat zenéjét is túlságosan kommersznek tartották ezen a rendezvényen.

A Kanye West tervezett fellépésének lemondására szerintünk nincs reális esély, egy jókora bukásra azonban annál inkább. A legendás fesztiválalapító, Michael Eavis lánya, Emily Eavis azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy a szervezők kiemelkedően izgalmas fellépőnek tartják Kanye Westet, és remélik, hogy neki köszönhetően idén az amerikai sajtó is nagyobb figyelmet fordít a rendezvényre. Az ötnapos Glastonbury fesztivál június 24-én kezdődik, többek közt olyan sztárfellépőkkel, mint a Motörhead, a Foo Fighters, az Alt–J, Florence and the Machine, Paul Weller, FKA Twigs, az Alabama Shakes és a legendás The Who.(juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?