Ötnapos fesztivállal nyit újra az Opera

ee
Budapest |

Ötnapos fesztivállal nyílik meg újra az Operaház. Gálakoncerttel, a Hunyadi László című opera ősváltozatával és balett-premierrel ünneplik, hogy csaknem öt év után felgördülhet a függöny. rcius 15-től látogatói túrákon is megismerkedhetnek az érdeklődők a felújított épülettel.

A holnapi nyitógálát az M5 kulturális csatorna élőben közvetíti. Március 13-án több mint 90 év után ismét színpadon mutatja be Erkel Hunyadi Lászlójának ősváltozatát az Opera. Az előadás főbb szerepeit Brickner Szabolcs, Kolonits Klára, Pataky Dániel, Miklósa Erika, Bretz Gábor, Palerdi András, Balga Gabriella és Erdős Attila alakítja. Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei és a balettintézet növendékei. A darabot korhű látványvilág kíséri, a produkció ugyanakkor vetítéseket is használ, és az új színpadtechnika lehetőségeit is kihasználja.

Március 14-én a Magyar Nemzeti Balett veszi birtokába a színpadot, a Mayerling című neoklasszikus kosztümös balettprodukciót mutatják be. A szerző, Sir Kenneth MacMillan a londoni Királyi Balett számára 1978-ban koreografált alkotása Habsburg Rudolf trónörökös és szeretője, Vetsera Mária bárókisasszony  tragédiával végződő szerelmi viszonyát dolgozza fel. A darabot, amelyet MacMillan Liszt Ferenc műveire koreografált. 

A premiereket követően, március 15-én újraindulnak az Operaházon belül a vezetett túrák. A nemzeti ünnepen 10.30 16.30 között másfél óránként indulnak a közönségforgalmi terekben vezetések magyar és angol nyelven.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?