Öt romantikus film, amely nélkül nincs karácsony

<p>Karácsonykor nem csak a mákos bejglitől telhetünk el, de attól a rengeteg filmtől is, melyeket a TV csatornák zúdítanak ránk. Megmondjuk, hogy ezek közül melyiket érdemes megnézni.&nbsp;</p>

Karácsony a szeretet ünnepe, ennek fényében minden második film, amelyet leadnak az ünnepek alatt, romantikus film. Ám ezek közül kevés az igazán minőségi darab. Lássuk, hogy melyek az igazán jól sikerültek.

5. Szerelem a végzeten

Sarát és Jonathant összehozza a véletlen, ugyanazt a pár kötött kesztyűt nézték ki mindketten karácsonyi ajándék gyanánt. Azonnal kölcsönös vonzalom alakul ki köztük, egy egész éjszakát töltenek New York forgatagában. Ám reggel elválnak útjaik mivel mindketten járnak valakivel. Ám a sors más utat szán nekik, újra és újra keresztezik egymás végzetét.

Szerethető és magával ragadó film, ezért könnyen megbocsátható neki a logikátlanság és a giccs is.

Főszereplők: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213639","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

4. Édes November

Noha a karácsonyhoz annyi köze van a filmnek, hogy a december előtti novemberben játszódik a film története, a csatornák előszeretettel játsszák a karácsonyi ünnepek alatt.

Nelson Moss egy munkamániás üzletember, Sara Deever pedig egy fiatal lány, aki két kanállal habzsolja az életet. Tűz és víz a két ember, egyszerre taszítják és vonzzák egymást. Az ő viharos szerelmi történetüket meséli el a film.

Főszerplők: Keanu Reeves, Charlize Theron.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213640","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

RTL KLUB: december 23. 23:15

 

3. Mezítlábas szerelem

Ez sem tipikusan ünnepi film, ám már többször is adták karácsony tájékán a csatornák.

Nick négy börtönben töltött év után egy elmegyógyintézetben vállal munkát. A klinikán megmenti egy Leila nevű lány életét, aki ettől kezdve árnyékként követi őt. Hamarosan megszöknek az elmegyógyintézetből és három felkavaró napot töltenek együtt.

Til Schweiger német színész első rendezése ez, amelyben a főszerepet is magára osztotta. Keserédes, felkavaró és egyszerre megható film. Érdemes rászánni az időt.

Főszereplők: Til Schweiger, Johanna Wokalek.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213641","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

2. Holiday

A Holiday azonban már ízig-vérig karácsonyi film. Iris Londonban él, Amanda Los Angelesben, a közös bennük, hogy mindketten fájdalmas szakításon vannak túl. Elhatározzák, hogy kipiheni a megpróbáltatásaikat ezért karácsonyra otthont cserélnek. Azonban ahogy egy romantikus filmben illik, mindkettőjük életében feltűnik egy-egy férfi.

Főszereplők: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black, Rufus Sewell.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213642","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

TV2: december 26. 20:25, december 27. 13:35

VIASAT: december 24. 18:25, december 25. 14:15

Prima: december 22. 11:00

 

1. Igazából szerelem

Ha a Holiday ízig-vérig romantikus karácsonyi film, akkor az Igazából szerelem a romantikus karácsonyi filmek alfája és ómegája. Aki nem nézi meg az ünnepek alatt az Igazából szerelmet és a Reszkessetek betörőket, az nem is ünnepli igazán a karácsonyt. Na jó, ez így persze nem igaz, de nem véletlen, hogy 2003 óta minden karácsonykor rojtosra játsszák a csatornák az Igazából szerelmet.

A film maga egy giccsparádé, ami mégis fogyaszthatóvá teszi, az a remek dramaturgia, a nagyszerű színészek és az idézhető beszólások: „Ne vegyetek drogot, legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen!”

Főszereplők: Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Billy Nighy, Emma Thompson, Keira Knightley, Martine McCutheon.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213643","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

VIASAT3: december 24. 21:00, december 25. 16:45

Prima december 23. 20:15, december 24. 15:40

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?