Opa Despina!

A nyárhoz hozzá tartoznak az úgynevezett egynyári slágerek. A könnyed hangvételű dalocskák, amelyek a meleg napokon pillanatok alatt slágerré válnak, mindenki ezeket dúdolja, aztán amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan a feledés homályába merülnek, általában az előadóikról sem hallunk többé.

Emlékszik valaki a Tic, Tic Tac című Chilli Featuring Carrapicho-slágerre? Valószínűleg csak nagyon kevesen, pedig 1997 nyarának legnagyobb sikere volt. De nem kell olyan messzire menni, talán már a The Ketchup Song (Asereje) dallama sincs a fülünkben, holott ez nem is olyan régen, a tavalyelőtti nyáron hódított a három lány alkotta Las Ketchup előadásában. Hát igen, ez az egynyári slágerek sorsa. Gyorsan feledésbe merülnek, igaz, a zene történelemkönyvébe azért jó nagy betűkkel beírják magukat. Már majdnem biztos, hogy 2004 nyara mellett egy görög hölgy, Despina Vandi dala, az Opa Opa lesz olvasható, mint az év legnagyobb egynyári slágere. Despina misztikus hangjával hazája után megfertőzte a híres ibizai klubokat, és lassan egész Európa a lába előtt hever. Vérpezsdítő hangjával és könnyed szórakozást ígérő, a görög népzenére épülő dallamaival elkezdte világhódító útját, dalait már Latin-Amerikában is előszeretettel játsszák a lemezlovasok. Gia című debütáló albumán az elsősorban hazájában és Törökországban hódított címadó dal és napjaink egyik legjátszottabb európai slágere, az Opa Opa mellett további slágergyanús számok is szerepelnek, ezeket a közeljövőben minden bizonnyal fáradhatatlanul ontani fogják a rádiók.

Napjaink legsikeresebb görög előadóművészét szinte istennőként tisztelik hazájában. Férje Demis Nikolaidis, a görög futballcsapat sztárcsatára. Szerelmük már több éve tart, és a görögök többsége szerint ők ketten a mediterrán világ egyik legideálisabb párja. Az olimpia alatt is számtalanszor hallható lesz a misztikusnak mondott hang, méghozzá a játékokat szponzoráló üdítőital reklámjában, a cég választása ugyanis Despina egyik felvételére esett. De nem ez lesz az első alkalom, hogy nagyszabású sporteseményen csendül fel a díva hangja, hiszen a foci Európa-bajnokságon, miután a görög csapat átvette a győzelemért járó serleget, a hazai stadionok a diadalüvöltések és himnuszéneklés mellett Despina zenéjétől voltak hangosak, amely a szemtanúk szerint még „görögösebbé” tette az amúgy is temperamentumos ünneplést. (péjé, o, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?