Ólomnehéz választások elé állítva

Budapest. Az ínyencek az ötödik napon is kulturális vegyes tálat kaphattak a Sziget fesztiválon. Az est „hedlájnere” egyértelműen a New York-i szuperlaza funkrocker Fun Loving Criminals volt, akik grúvos, néhol dzsesszbe hajló, máskor punkos-zúzós kis remekeikkel korbácsolták az indulatokat.

Továbbra is divat a tetoválás a SzigetenSomogyi Tibor felvételeBudapest. Az ínyencek az ötödik napon is kulturális vegyes tálat kaphattak a Sziget fesztiválon. Az est „hedlájnere” egyértelműen a New York-i szuperlaza funkrocker Fun Loving Criminals volt, akik grúvos, néhol dzsesszbe hajló, máskor punkos-zúzós kis remekeikkel korbácsolták az indulatokat.

Előttük a német színtér új büszkesége, a De-Phazz adott ízelítőt a stílusok ízléses kavarásának és némi elektronikával való megbolondításának művészetéből. A választás megint ólomnehéznek bizonyult, mert ezzel egy időben a világzenei színpadon a műfaj első számú svéd csillaga, a Garmarna ötvözte a középkori hagyományt az ezredforduló törekvéseivel, majd egy legendás afro-rock duó, Amadou Et Mariam mutatta be, mi dívik ma Maliban. Aki a magyar szófűzés MIÉP-politikusokat „boldogító” mestereire volt kíváncsi, (Székely deszkások, szevasztok!) ötvenfokos sátormeleget kellett elviselnie éjjel egykor, a Belga koncertjén ugyanis szó szerint forrt az aréna.

Aki elég fürgén araszolt a sötétben, még elérte Armand Van Helden, a világ egyik legfelkapottabb house DJ-jének szettjét a hatalmas party-sátorban, vagy a szerintünk még ennél is innovatívabb brit Addicive TV dob-basszus ütemkavalkádját. A hétfő este címszavakban: H-Blockx, Tankcsapda, Slayer, Testament, Varttina, hogy csak a zenei kínálatot soroljuk, Aradszky László jelenését sem hagyva említés nélkül.

Miniszterekből továbbra sincs hiány a szigeten, a külügyi, a munkaügyi és az informatikai tárca vezetője tette tiszteletét a hétvégén, ez utóbbi szerint az internetsátorba egy hét alatt ötvenezer látogatót várnak, ebből látszik, hogy a Sziget-lakók egyre inkább nélkülözhetetlennek tartják a világhálót.

Idén esztétikai okokból eltűntek az óriásplakátok a 75 hektáros kultúrvárosból, ehelyett a támogató cégek egyéni akciókat eszeltek ki. Aki ezt-azt összegyűjt, vagy vetélkedőkön vesz részt, hasznos ajándékokat kaphat, így a Sziget-lakók lassan élő reklámhordozókká válnak. Nem ritka az olyan fiatal, aki egy mobiltelefon-cég pólójában és egy édességgyár rövidnadrágjában rúgja a sörgyár ajándéklabdáját, szemén az üdítő-szponzor napszemüvegével, nyakában pedig a kávégyár mobiltartóján fityegő telefonnal. Ha elég ügyes volt, egy svájci óragyártó cég egyedi tervezésű Sziget-karórája is ott díszeleg a csuklóján, nem beszélve a napilap sapkájáról, ami amellett, hogy esztétikus, a naptól is véd. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?