Nyolc új örökös tag

Budapest. Nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata; az „örökös tag“ címmel kitüntetett művészek tiszteletére június 3-án zenés gálaműsort adnak Budapesten, a Nemzeti Színházban.
Az idén a közönség szavazatai alapján Berek Kati és Vári Éva színésznő, Hegedűs D.

Budapest. Nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata; az „örökös tag“ címmel kitüntetett művészek tiszteletére június 3-án zenés gálaműsort adnak Budapesten, a Nemzeti Színházban.

Az idén a közönség szavazatai alapján Berek Kati és Vári Éva színésznő, Hegedűs D. Géza és Jordán Tamás színész, Ágai Karola és Komlóssy Erzsébet operaénekes, valamint Hágai Katalin és Kiss János táncművész nyerte el a címet. A művészek lábnyomát – gránitba vésve – elhelyezik a Nagymező utcai Pesti Broadway-n, a Budapesti Operettszínház előtt. A díjazottakról portréfilm készül.

Az ez évi jelölteket neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium választotta ki március végén, a döntés eredményeként négy-négy színész, színésznő, operaénekes és táncművész neve került fel a szavazólapra. A közönség az interneten és postai úton adhatta le szavazatát.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. A Magyar Televízió akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a publikum is adhasson díjat szeretett művészeinek. Az örökös tagok sorába 1999-ig évenként kerültek be újabb művészek. Négyévnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást.

A halhatatlanok társulata most megválasztott művészekkel együtt összesen 76 tagot számlál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?