Nyereséges volt a Balaton Sound és a VOLT fesztivál is

<p>Pénzügyileg is eredményes volt az idén a Balaton Sound és a VOLT fesztivál; a rendezvényeket szervező Sziget Kft. szerint ez azt mutatja, hogy a nyári fesztiválozási kedvet egyelőre nem vetették vissza a kedvezőtlen gazdasági folyamatok.</p>

A hétvégén zárult, harmadik alkalommal megrendezett Balaton Soundot követő első számítások szerint a rendezvény - a 2008-as évhez képest mintegy 50 százalékkal magasabb - 200 millió forintot meghaladó eredménnyel zárt. Az egy héttel korábban megrendezett soproni VOLT Fesztivál pedig több mint 70 millió forintos nyereséget hozott - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A részvételről egyelőre nem közöltek végleges adatokat, de előzetesen a két fesztiválon összesen mintegy 160-170 ezer látogatóval számoltak a rendezők.

Az econet.hu 26 százalékos érdekeltségében lévő Sziget Kft. az említett két fesztiválon kívül rendezője a budapesti Hajógyári-szigeten augusztus és 12-től 17-ig tartó Sziget fesztiválnak, a már lezajlott T-Home Gyerek Szigetnek, amelynek szintén a Hajógyári-sziget adott otthont, valamint a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválnak, amelyre az idén július 23-26. között kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?