Nyáron kezdik forgatni Terézanyut

Az Unio Film Kft. megfilmesíti Bartis Attila Nyugalom, valamint Rácz Zsuzsa Állítsátok meg Terézanyut! című regényét. Utóbbi megfilmesítéséről már 2002-ben szerződést kötöttek. A forgatás várhatóan idén nyáron kezdődik. A könyv filmváltozatát Bergendy Péter rendezi majd.

Az Unio Film Kft. megfilmesíti Bartis Attila Nyugalom, valamint Rácz Zsuzsa Állítsátok meg Terézanyut! című regényét. Utóbbi megfilmesítéséről már 2002-ben szerződést kötöttek. A forgatás várhatóan idén nyáron kezdődik. A könyv filmváltozatát Bergendy Péter rendezi majd.

A produkciós iroda szerint a Nyugalom megfilmesítéséről múlt héten szerdán írt alá szerződést Bodzsár István producer, valamint Bartis Attila író és Morcsányi Géza, a Nyugalom című regényt gondozó Magvető Kiadó igazgatója. A 2001-ben megjelent, s a könyvpiac után már színpadi feldolgozásban is nagy sikert aratott Nyugalom hamarosan spanyol és német fordításban is megjelenik, s az angol nyelvű adaptációról szintén a napokban írják alá a megállapodást. A producer ezért külföldi koprodukciós partner bevonásában is bízik. Bartis Attila regényét Anyám, Kleopátra címmel vitte színre nemrégiben Garas Dezső a Nemzeti Színházban; a darabot a bemutató óta telt házzal játsszák.

Mint közölték, az még nem tudható, hogy ki rendezi a filmet, a produkciós iroda külföldi rendezőkkel is folytat majd tárgyalásokat a közös munkáról. A forgatókönyv elkészítésére egy hónapon belül kérnek fel alkotókat.

Az Állítsátok meg Terézanyut! című regény megfilmesítéséről már tavaly létrejött a szerződés. Az elmúlt évben megjelent s azóta bestsellerré vált könyv filmváltozatát Bergendy Péter rendezi majd.

A film címe várhatóan egyezik majd a regényével. A produkció operatőre Pados Gyula lesz; a forgatókönyvet Rácz Zsuzsa és Rigó Béla készíti el.

Az előkészületeinél tartó produkció főszereplőinek kiválasztása a közeljövőben veszi kezdetét; az Unio Film tervei szerint a forgatás már a nyáron megindulhat. Az Állítsátok meg Terézanyut! – amelyet az Unio Film az RTL Klubbal közös koprodukcióban készít – forgalmazására előszerződés született; a filmet a tervek szerint az InterCom viszi majd a mozikba.

Az Állítsátok meg Terézanyut! költségvetését előzetesen bruttó 267 millió forintra tervezték, de a gyártási költség az első forgatókönyv elkészülte után változhat. A produkció megfilmesítésének anyagi fedezetére az Unio Film pályázatot nyújtott be a Magyar Mozgókép Közalapítványhoz. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?