Nyári Zenei Est ínyenceknek

Somorja |

<p>A színvonalas muzsika kedvelői már megszokhatták, hogy az At Home Gallery a nyár folyamán igazi zenei ínyencséggel várja őket a Nyári Zenei Est című rendezvény keretében. Idén sem lesz ez másképp.</p>

Igaz, a megszokott július végi időpont helyett ezúttal egy hónappal korábban, június 27-én, azaz e hét végén szombaton rendezik meg a szokásos nyári koncertet a zsinagóga mellett álló Művészetek Háza szabadtéri színpadán.

A fellépőknek három közös jellemzőjük is van: egyrészt mindannyian kiváló, a határokon túl is ismert és elismert szlovák(iai) muzsikusok, másrészt valamennyiükhöz a dzsessz műfaja áll a legközelebb, harmadrészt pedig mindannyian megfordultak már fellépő művészként az At Home Gallery koncertjein.

Andrej Šeban és Matúš Jakabčic valódi mesterei hangszerüknek, a gitárnak.

A Pacora Triót három zenész alkotja: Stanislav Palúch (hegedű), a moldáviai születésű Marcel Comendant (cimbalom) és Róbert Ragan (nagybőgő). A fiatal, ám tapasztalt muzsikusok 2004-ben hozták létre a triót, amelynek nevét vezetéknevük első szótagjaiból rakták össze. Világzenének is nevezhetnénk az általuk játszott stílust, hiszen a dzsesszt szlovák és moldáviai népzenével vegyítik. Már első, négy éve megjelent albumuk meghozta számukra az elismerést mind a közönség, mind a kritikusok körében: a tekintélyes BBC Music Magazine-tól négy csillagot érdemeltek ki érte. A Pacora Trio gyakori vendége a legnagyobb európai dzsessz- és világzenei fesztiváloknak.

A szombati koncert előtt a közönség megtekintheti a zsinagógában az At Home Gallery aktuális kiállítását: Liliane Csuka, Maria Eitle-Vozar, Paolo Rossi és Margrit Schärli svájci képzőművészek Történetek címmel készítettek csoportos kiállítást, amely egészen július 12-ig látható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?