Nyári Shakespeare Játékok

Pozsony. A Pozsonyi Kulturális Nyár részeként tartják meg immár hetedik alkalommal a Nyári Shakespeare Játékokat. A szabadtéri színházi seregszemle nyitó előadása a drámaszerző Szentivánéji álom című vígjátéka, amelyet e hónapban – 12. 14. és 15. kivételével – 21-éig játszanak, 20.

Pozsony. A Pozsonyi Kulturális Nyár részeként tartják meg immár hetedik alkalommal a Nyári Shakespeare Játékokat. A szabadtéri színházi seregszemle nyitó előadása a drámaszerző Szentivánéji álom című vígjátéka, amelyet e hónapban – 12. 14. és 15. kivételével – 21-éig játszanak, 20.30 órai kezdettel a pozsonyi vár udvarán. A felnőtteknek szóló mesejáték rendezője Ľubo Paulovič. Hermiát Lucia Gažiová személyesíti meg, igazi szerelmét, Lysandert Peter Kadlečík kelti életre. Helénát, aki Demetriusba szerelmes, Varga Anikó, a budapesti Bárka Színház tagja alakítja. Oberont, a tündérkirályt Oldřich Vízner, a Sörgyári capriccio című Menzel-film könnyező borbélya jeleníti meg. A további szerepekben többek közt Sabina Laurinová, Táňa Pauhofová, Marta Sládečková és Stano Král látható.

Tavaly nagy sikere volt az Emil Horváth rendezésében bemutatott Ahogy tetszik című előadásnak, amelyet e hónap végén három alkalommal megismételnek. A főbb szerepeket Martin Dejdar, Marián Labuda, Zuzana Norisová és Soňa Norisová játssza.

A komédiákon kívül a pozsonyi várudvarban megelevenedik Shakespeare híres tragédiája, az Othello is.

Az angol drámaíró késői korszakának egyik legjelentősebb darabja, A vihar is „végigsöpör” a pozsonyi várdombon. A júniusban Prágában színpadra állított darab a pozsonyi szabadtéri Nyári Shakespeare Játékok műsorán augusztus 10. és 14. között szerepel. Az előadással – a vad és formátlan rabszolga, Caliban szerepében – újra visszatér a pozsonyi világot jelentő deszkákra Jan Tříska, akit évekkel ezelőtt a Lear király című előadásban már láthatott a nyári játékok közönsége. Milánó törvényes hercegét, Prosperót hármas szereposztásban Emil Horváth, Martin Huba és Dušan Jamrich játssza. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?