Nosztalgiahullám Nagy-Britanniában

Megszületett 2005 első megaslágere Angliában! Közel három hónapig hetente váltották egymást a listavezetők, de végre megtört a jég – olyannyira, hogy az (Is This The Way To) Amarillo című felvétel már negyedik hete uralja az összesítés csúcsát.

Megszületett 2005 első megaslágere Angliában! Közel három hónapig hetente váltották egymást a listavezetők, de végre megtört a jég – olyannyira, hogy az (Is This The Way To) Amarillo című felvétel már negyedik hete uralja az összesítés csúcsát. A hatvankét éves Tony Christie a hetvenes években a legnépszerűbb angol kabarésztár volt, és több dallal is megjárta a listák élmezőnyét. Visszavonulása után Spanyolországban telepedett le. Peter Kay szintén komikus – fellépéseit évek óta Christie legnagyobb slágerével, az Amarillo cíművel nyitja. Az év elején úgy döntött, hogy klipet forgat hozzá, ám bevallása szerint álmában sem gondolta volna, hogy a ’71-es dal új változata ekkora sláger lesz. Angliában nosztalgiahullám tört ki, Tony Christie újból ünnepelt sztár – válogatása, a Definitive Collection az egyik legkelendőbb hanghordozó. Peter Kay egyébként nem énekel a dalban.

Elvis Presley repertoárjából két hete a ’65-ös, Crying In The Chapel című sláger jelent meg, és a második helyre iratkozott fel. További két újdonság szerepel a TOP 10-ben, a Garbage zenekar visszatérő felvétele, a Why Do You Love Me és Malenie C harmadik szólóalbumának első kislemezdala, a Next Best Superstar. Az egykori Spice Girls üdvöskéjének Beautiful Intentions című lemeze egy hete látott napvilágot saját kiadásában.

Amíg a dalok összesítése nem, addig az albumlista nagy meglepetést hozott. A szakemberek arra számítottak, hogy Mariah Carey visszatérő lemeze, a The Emancipation Of Mimi az első három hely valamelyikén kezd majd – ehelyett a csalódást jelentő hetedik helyen debütált. Natalie Imbruglia lemezének viszont siker lett volna a hetedik pozíció, ám meglepetésre a rangsor élén nyitott. Az ausztrál származású énekesnő ’97 végén robbant be az élvonalba a Torn című slágerével, amely tizenegy hétig szerepelt az angol kislemezlista első tízes mezőnyében. Korongja, a Left Of The Middle az ötödik helyig jutott, és világszerte ’98 egyik legkelendőbb hanghordozója volt. A 2001 őszén kiadott White Lilies Island című albuma nem ért el átütő sikert. Natalie az elmúlt időszakban kizárólag magánéletével került reflektorfénybe. 2003 szilveszterén férjhez ment Daniel Johnshoz, a Silverchair nevű ausztrál rockzenekar volt énekeséhez, de a frigy máris válságba jutott. (p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?