Népes Eszterlánc

Fülek. Több mint ötszáz fellépő részvételével kezdődött meg tegnap este Füleken a IV. Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál, amely egyben minősítő versenye is a hazai gyermek néptáncmozgalomnak.

Fülek. Több mint ötszáz fellépő részvételével kezdődött meg tegnap este Füleken a IV. Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál, amely egyben minősítő versenye is a hazai gyermek néptáncmozgalomnak. A füleki Apropó Diákszínpad tegnap este kétszer is előadta a Fulkó lovag című darabot, amely egy Fülek várához kapcsolódó legendát dolgoz fel, a Szarvasűzők íjászcsoport pedig íjászbemutatót tartott. Este a Szigony zenekar muzsikájára ropták a táncot kicsik és nagyok.

Ma kora reggeltől kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket az egykori üzemi klub épületében, amely az idei fesztivál helyszíne. Délután kettőtől szakmai zsűri figyeli a szlovákiai magyar gyermektáncegyüttesek produkcióit, a seregszemle után éjszakába nyúló értékelés várható. Este az Aprók Tánca idején a résztvevő csoportok tréfás vetélkedőkön mérik össze tudásukat. Az üzemi klub előtti téren a Vaga Banda gólyalábasai szórakoztatják a nézőket. A Vigadó épületében 15.30-tól Lakatos Róbert és a RÉV zenekar műsora várja a közönséget.

Vasárnap délelőtt tánctanítás lesz, a szlovákiai magyar tájegységek néptáncait sajátíthatják el az érdelődők a klub kamaratermeiben, a Fesztiválsátorban Korpás Éva gyermekkoncertjére, Dobsa Tamás és társai által vezetett legényavatásra kerül sor, A lopott tojás titka című mesejátékot a kassai Thália Színház színészei – Kristóf Roland, Flórián Róbert Szabolcs, Tóbisz Titusz – mutatják be, Furik Rita pedig Rita néni dalos ládájába enged betekintést. Az ének után mese, egy másik láda felnyitására Agócs Gergely vállalkozik, aki Gergő bácsi meseládájából merít. Az énektanulás és mesék után a Pántlika együttes koncertezik a Fesztiválsátorban. Vasárnap délután háromtól kerül sor a IV. Eszterlánc Szlovákia Magyar Gyermek Néptáncfesztivál gála?műsorára, ahol az aranysávos minősítést kapott tánccsoportok mutatják be műsorukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?