Némó lenyomta a Pókembert

A nálunk csütörtöktől játszott Némó nyomában DVD- és VHS-változatából már a megjelenése napján 8 millió példány fogyott Amerikában, és ezzel a halacskás komputeranimációs film megdöntötte a Pókember eladási rekordját.

A nálunk csütörtöktől játszott Némó nyomában DVD- és VHS-változatából már a megjelenése napján 8 millió példány fogyott Amerikában, és ezzel a halacskás komputeranimációs film megdöntötte a Pókember eladási rekordját.

A Némó nyomában készítőit és forgalmazóit ugyanakkor valószínűleg nem érte váratlanul az új csúcs, hiszen a film a mozikban eddig is sorban hódította el más produkcióktól a különböző „leg” címeket. ĺgy például a Pixar és a Disney koprodukciója minden idők legsikeresebb rajzfilmje (Az Oroszlánkirályt taszította le a trónról), és Amerikában a Némó az idei év legnagyobb kasszasikere: 340 millió dolláros bevételével jócskán megelőzi a többi nagy slágert, a Mátrix – Újratöltvét, A Karib-tenger kalózait és a Minden6ót is.

A film annak a története, hogyan indul eltűnt-elrabolt fia, Némó keresésére Pizsi (Marlin), a bohóchal Szenilla (Dory), a palettás doktorhal társaságában, hogyan ússzák meg a találkozást a cápákkal, teknőcökkel, kanalas gémekkel és az óceán többi veszélyes vagy kelekótya szerzetével, és hogyan evickélnek keresztül a rengeteg felmerülő akadályon, miközben Némó is szökni próbál a fogorvosi várószoba akváriumából, ahol raboskodik.

A kedves mese egyébként ismét szokásos pixaros perfekcionizmussal készült, amit az alábbi adatok is jól szemléltetnek: a filmben szereplő 7 pelikánt összesen 361 975 toll borítja, vagyis a film alkotói madaranként 50 000 tollat rajzoltak – természetesen mindet egyenként, külön-különfélére. A filmben szereplő Minigolf-áramlatba az alkotók összesen 290 336 buborékot és 1 161 344 darab apró szemetecskét rajzoltak. A film végén egy halászháló heringekkel telik meg: belőlük több mint ezret rajzoltak meg egyenként. A film két hőse, Pizsi és Szenilla egy medúzafalkával is felveszi a harcot: ehhez 8 609 medúza animálására volt szükség. Az akvárium fenekén, amelyben Némó raboskodik, és szökési terveit szövögeti 111 998 kavics fekszik. A Nagy Korallzátony (hőseink otthona) 1 890 korallból áll. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?