Nem voltam én

Ha azt állítanám, hogy a túlzsúfolt magyar zenepiacon nincs könnyű helyzetben az új előadó, akkor nem mondanék igazat. A média támogatásával ugyanis minden eladható, és ideig-óráig bárkiből sztár lehet.

A média támogatása nélkül viszont nehéz befutni. Mindig vannak veszélyeztetett csoportok, napjainkban inkább zenekarban megy könnyebben az ismertté válás, a szólóelőadók ezúttal háttérben vannak.

Szirmai Móni már-már szinte kilátástalan helyzetben van a dolgok jelenlegi állása szerint. Egyrészt énekesnő, másrészt dalaitól egyelőre nem hangosak a rádiók, sőt, még nem is hallottam őt a médiában. Ráadásul egyelőre a szerencse sem szegődött melléje. Jelentkezett a Megasztár első szériájába, de elmondása szerint még visszajelzést sem kapott. Ha behívják, a döntőbe is simán befért volna, és a rádiós játszásoknak köszönhetően most az ő dalait dúdolnánk. Lám, ennyit tesz a tehetségkutató verseny és a médiabeli jelenlét. Móni bemutatkozó lemeze ugyanis semmivel sem rosszabb, mint bármelyik megasztárosé, még ki is emelkedik a mezőnyből. Egységesen erős, tölteléktől mentes albummal rukkolt elő a szerelem témakörre épülő, érzelmekről és testi vágyakról szóló finoman erotikus csengésű romantikus, slágeres popdalokkal, balladákkal. A Nem voltam én című korongról nem érdemes többet írni, a hibátlan anyag médiás jelenlétért kiabál. S mivel ez – úgy néz ki – önmagában nem megy, Móninak ki kell találnia valamit, hogy a címlapokra kerüljön. Mondjuk össze kellene jönnie valamelyik bulvársajtót vonzó botrányhőssel, akkor nagyobb fény vetülne a lemezére is. Máskülönben a popzene süllyesztőjében végzi anélkül, hogy megismertük volna őt és jobb sorsra hivatott dalait.

Van egy másik kiugrási lehetősége is, ám nem valószínű, hogy a szerencsével hadilábon álló hölgynek ez sikerülhet. Elképzelhető, hogy valamelyik nagy kiadó felfedezi az albumát, és szerződést, s vele együtt profibb feltételeket biztosít neki. A lemezét egy kis – hogy úgy fogalmazzak, jelentéktelen – cég adta ki, amelynek lehetőségei bizonyára szűkösek.

Itt tartunk 2006 szeptemberében. Nem írom le, hogy Szirmai Móni rosszkor van rossz helyen. Lesz ez még rosszabb is! Albumot manapság bárki megjelentethet, de a siker csak a legjobbaknak, na meg a kiváltságosoknak adatik meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?