Nem kell róla Különvélemény

Látni kell egyszer! Talán elég is.

Látni kell egyszer! Talán elég is. A Különvéleménnyel kapcsolatban az az érzés alakult ki bennem, mint a Mesterséges Intelligencia (Artificial Intelligence – AI) után: Steven Spielberg próbálkozik, próbálkozik, de valahogy már nem az igazi, pontosabban: a Cápa, a Harmadik Típusú Találkozások és a Schindler listája rendezője mintha kifogyott volna az ötletekből. ĺzekre szedve a filmet persze mondhatnám, nagyon jó maga a film alapgondolata, nagyon jók a számítógépes effektusok (természetesen a gyors akciójelenetek kimerevített kockái sem voltak elmosódva), nagyon jó a szereposztás is, ám „óverall” maradt bennem egy kis savanyú érzés. Mindezek ellenére igyekeztem a második DVD-n található rengeteg anyagot nem magyarázatként kezelni: Spielberg és a főszereplő, Tom Cruise beszélnek a forgatás körülményeiről, sőt a lemezre raktak még a jövő világának bűnmentességét biztosító Precrime-osztag működéséről szóló bemutatót is. Kissé fanyalogva néztem végig, hogyan készültek a különböző kaszkadőrjelenetek, „mezei” mozinézőként mindig magasabbak az elvárásaim. Nem volt számomra meggyőző „A Precogok látomásainak képi megvalósítása” című ötperces rövidfilm sem.

Mindezek ellenére elmondhatom, hogy egy nagyon jó minőségű munkát vehettem a kezembe, és ezt elsősorban nem a filmre, hanem a két DVD-re, pontosabban a speciális „fícsöröket” ígérő lemezre gondolok. Az interaktív menü nagyon magasra tette a lécet. Feltétlenül érdemes megvenni a filmet, ha valaki már látta a Vanília Égbolt című filmben Tom Cruise-t, hasonló a téma, a színész pedig mindkettőnek megfelelt. Érdemes megvenni akkor is, ha valaki csak egy robotzsarus könnyed kikapcsolódásra vágyik. (szge)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?