MIT TEGYÜNK, ÉS MIT NE NOVEMBER 4. ÉS 10. KÖZÖTT

November 4., 5.
Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a fel- és az alkarra. Ebben a hónapban a tüdő a legveszélyeztetettebb szerv. Tudatosítsuk, hogy lélegzünk. A helyes légzés frissíti a gondolkodást, és javítja a közérzetet. A légzés is a test megtisztulására szolgál.

November 4., 5.

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a fel- és az alkarra. Ebben a hónapban a tüdő a legveszélyeztetettebb szerv. Tudatosítsuk, hogy lélegzünk. A helyes légzés frissíti a gondolkodást, és javítja a közérzetet. A légzés is a test megtisztulására szolgál. Igyon gyógyteákat, szellőztesse a lakást. Az állatöv minden jegye kapcsolatban áll a négy elem egyikével. A görög filozófia eszerint négy jellemet különböztet meg. Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő levegő jellegű jegyek, a szangvinikus embertípust jellemzik, a görög filozófiában az intellektuálist. Nagyszerűen kommunikál az emberekkel, jó kombinációs készsége van, racionális, alkalmazkodó, optimista. Gyorsan cselekszik, sok barátja van, de ezek gyakran csak felületes barátságok. Sok beszéd és kevés tett jellemzi. Inkább az ideális partnert keresi, nem pedig az érzelmi kapcsolatot. Fél elárulni az érzéseit. Mélyebb emberközi kapcsolatokra kellene törekednie. A levegő jellegű Ikrek befolyásolja a virágot. Most kell betakarítani a késői zöldséget, a kelbimbót és a kelt kint hagyjuk a kertben, amíg csak lehet. Fenyőággal, szalmával, falevelekkel borítsuk be őket, akárcsak a kényesebb sziklakerti növényeket. A virágtartóban levő növényeket be kell vinni áttelelni.

November 6., 7.

A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Ne egyen zsíros, sült ételeket. Naponta háromszor vegyen be egy késhegynyi őrölt tárnicsgyökeret, és igyon rá vizet. A májat erősíti a káposzta, a spenót és a zsázsa. A Rák vízjellegű állatövi jegy, akárcsak a Skorpió és a Halak. A víz folyékony, alkalmazkodó, mély és hatalmas. Ilyenek a flegmatikusok. Nagy szerepet játszanak életükben az érzelmek. Épp a nagy érzékenységük miatt félelem, bátortalanság, bizonytalanság jellemzi őket. Csaknem mindig meghátrálnak. Meg kellene tanulniuk megvédeni saját érdekeiket.

November 8., 9.

Az Oroszlán hatással van a szívre és a vérkeringésre. Reggel fogyasszon friss gyümölcslevet, legjobb, ha citrusfélék levét facsarja ki, így C-vitaminnal gazdagítja szervezetét, és erősíti az immunrendszerét. A fürdést hideg zuhannyal fejezze be – az erek összehúzódnak, javul a belső szervek vérellátása. Az emésztés serkentésére igyon gyógyteákat (mentatea, zöldtea). Vágja le a hajvégeit, a haj erősebb, egészségesebb lesz. November 8-án a Hold az utolsó negyedbe ér, ilyenkor kell elkezdeni a böjtöt. A tűz jellegű Oroszlán a termésre van hatással. A gyepet gondosan gereblyézze meg, ne maradjon rajta falevél. Szórjon rá fél centiméternyi rostált földet.November 10.

A Szűz befolyásolja a nyálmirigyet, a vékony- és a vastagbelet, és az emésztést. Az utóbbi években a táplálkozással és az egészséggel foglalkozó szakemberek megegyeznek abban, hogy korlátozni kell a húsfogyasztást. Az utolsó felfedezések és kísérletek történelmileg bizonyítják, hogy az ember állati eredetű élelmet nemrégtől fogyaszt, vagyis létezésének csak rövid időszakában. Ebből a szempontból a növényi eredetű élelmiszerek fogyasztása fontos lépés a degenerálódó emberiség meggyógyításához. A szakemberek ajánlása: fehérhús vagy hal nagy mennyiségű zöldségkörettel. A rövid ideig párolt zöld színű zöldség (a zöld festék a klorofill), amely elősegíti a toxikus anyagok (minden húsfélében jelen vannak) távozását a szervezetből, kedvező hatású lúgos környzetet alakít ki a belekben (a hústermékek savasítják), és így erősíti az energiaegyensúlyt. Serkentse a vastagbélműködését legalább egy pohár langyos víz elfogyasztásával éhgyomorra. Tehet bele citromot is, aktiválja az immunrendszert, serkenti a májat, segíti az összpontosítást.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?