MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE JANUÁR 6. ÉS 12. KÖZÖTT

Január 6., 7.
A Mérleg hatással van a vesére, a vér tisztulására és a testnedvek egyensúlyára. Ahhoz, hogy a vese jól működjék (tisztítsa a vért) elegendő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani. A vesének árt a sok só, aminek következménye általában a magas vérnyomás.

Január 6., 7.

A Mérleg hatással van a vesére, a vér tisztulására és a testnedvek egyensúlyára. Ahhoz, hogy a vese jól működjék (tisztítsa a vért) elegendő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani. A vesének árt a sok só, aminek következménye általában a magas vérnyomás. A medence és a vese tájékának vérellátását serkenthetjük egy egyszerű gyakorlattal, a bölcsővel (behajlított térdünket felhúzzuk az állunkig, és hintázunk). Ne feledkezzen meg a kellő menynyiségű folyadék pótlásáról sem, és a test, főleg a láb melegen tartásáról. A vese aktív fázisa 17 és 19 óra között van. Próbáljon meg ebben az időben nem enni, csupán inni, és hagyja veséjét nyugodtan dolgozni. Jó hatással van a szervezetre a zsázsa (salátába vagy vajas kenyérre) és a gyenge gyógynövénytea. A Hold 4 óra 55 perckor az utolsó negyedébe ér – megfelelő idő a böjt vagy a koplalás elkezdésére.Január 8., 9.

A Skorpió hatással van a nemi és a kiválasztó szervekre, a húgyhólyagra és a szexualitásra. Januárban a húgyhólyagot kell erősíteni. Aktív fázisa 15 és 17 óra között van. Megelőzésképpen fogyasszon borókabogyót és áfonyalevet, mivel ezek megakadályozzák a baktériumok letelepedését a húgyvezetékben. A kiválasztást elősegíti az élelmiszerek megfelelő összetétele: 60 százalék nyers zöldség és gyümölcs, illetve csíráztatott magok. A Skorpióban a kismamák óvakodjanak a túlterheléstől és a megfázástól. A mosáshoz elegendő a szokásos mosópormennyiség fele. Spórolhatunk is, a természetbe is jóval kevesebb vegyi anyag kerül, és a ruha ugyanolyan tiszta lesz, mint máskor. Öntözze a növényeket. Ha az idő engedi, fiatalítsa az élő sövényt.Január 10., 11.

A Nyilas hatással van a keresztcsontra, a combokra és a mozgásra. Ha ezekben a napokban bármi kedvezőt tesz e testrészei érdekében, a hatás kétszeres lesz, ellenben az egyoldali megterhelés káros. Az izmokat és az ízületeket fellazítja a masszázs, az úszás, a torna és a séta. Masszírozza kefével a testét először gyengén, majd erősebben (segíti a méregtelenítést). A láb a test tartópillére, az ízületek merevsége megbontja a test és a lélek egységét. Pihentesse a lábát, polcolja fel, ha teheti. A csontritkulás megelőzésére fogyasszon magokat: a tökmag vasat és magnéziumot, a szezámmag kalciumot, E-vitamint, a napraforgómag linolsavat tartalmaz, mely a sejthártya megőrzéséhez feltétlenül szükséges. Január 12.

A Bak hatással van a csontvázra, a testtartásra, a térdre és a mozgásra. Húzza ki magát, fejét, állát emelje fel, vállát egyenesítse ki, mellét húzza ki – ez a helyes testtartás. Mivel a Bak hatással van a bőrre, tisztítsa arcbőrét, készítsen arcpakolást, fürdő után alaposan kenje be testét testápoló krémmel vagy olajjal. A bőr állapotát befolyásolhatja a táplálkozással is (a joghurtban levő kultúrák például egyensúlyt teremtenek a vastagbélben, kalciumot, foszfort, B-2 és B-12 vitamint tartalmaznak).

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?