MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE FEBRUÁR 10. ÉS 16. KÖZÖTT

Február 10.
A Bak hatással van a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra. Tusoláskor a hideg és a meleg víz váltogatásával javul a vérkeringés és a szervek működése. Még az ágyban alaposan nyújtózkodjon ki, a fájó térdét kenegesse gyógykenőccsel.

Február 10.

A Bak hatással van a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra. Tusoláskor a hideg és a meleg víz váltogatásával javul a vérkeringés és a szervek működése. Még az ágyban alaposan nyújtózkodjon ki, a fájó térdét kenegesse gyógykenőccsel. A nap folyamán kortyolgasson gyógynövényteát, ezzel belső szerveit serkenti jobb működésre. Ha vékonyszálú a haja, puha a körme, azt a kalcium hiánya okozza. Egyen mandulát, leveles zöldséget és csukamájolajat (megtalálható a pisztrángban, a szardíniában, a lazacban, a makrélában és más zsíros halakban). Február 11., 12.

A Vízöntő hatással van a lábikrára, az alsó lábszárra, a bokára, a sarokra és a visszerekre. Mozgassa bokában a lábát, és közben mélyen lélegezzen – megakadályozhatja az erek megduzzadását. Pihenjen felpolcolt lábakkal. Ne álldogáljon egy helyben, inkább sétáljon, járkáljon. Igyon elegendő mennyiségű folyadékot (legalább másfél liter). Csökkentheti a viszszerek kialakulásának veszélyét, ha sok almát, körtét, leveles zöldséget, teljes őrlésű lisztből készült tésztákat és péksüteményt, barnarizst, valamint E-vitamint (magok, avokádó, dió) tartalmazó élelmiszereket iktat be az étrendjébe. Szellőztessen, takarítsa a szekrényeket. Gondoljon valami szépre és kedvesre. Február 12-én újhold van. Egészségünk érdekében böjtölünk.

Február 13., 14., 15.

A Halak hatással van a talpra, a járásra és a nyirokrendszerre. Áztassa lábát jó meleg vízben. Tegyen a vízbe tengeri sót, citromot vagy gyógynövényfőzetet. Távolítsa el talpáról a megkeményedett bőrt. Finoman csavargassa lábujjait, masszírozza meg a talpát, ezzel serkentheti szervezete vérellátását. Fogyasszon sok leveles zöldséget, béta-karotint, kalciumot, vasat, C-vitamint tartalmaz. Nyersen vagy gyengén párolva kell fogyasztani. Reggel és este masszírozza meg az egész testét – serkenti az energiaáramlást. Serkentse a vérkeringését, azzal segít a nyirokrendszer működésének. Öntözze a növényeket.

Február 16.

A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. A fejfájás elmúlik az alvással vagy a sétával. A séta legyen gyors, friss, végezzen közben kargyakorlatokat, nem árt, ha kicsit meg is izzad közben. Az ilyen séta serkenti a szív, a tüdő, az agy működését, s így meghosszabbítja az életét. Igyon mézzel édesített forró mentateát, esetleg vegyen egy forró lábfürdőt (serkenti a vérkeringést). Korlátozza a kávé- és a csokoládéfogyasztást. Tusoljon kellemes, meleg vízben. A bűzös lehelet ellen (ha nem betegségről van szó) segít, ha köménymagot vagy kávészemet rágcsál. A fokhagyma bűzét a petrezselyem zöldje nyomja el.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?