MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE DECEMBER 16. ÉS 22. KÖZÖTT

December 16., 17.
A Bak a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra van hatással. Naponta többször nyújtózkodjék. Reggel fogyasszon el egy csésze forró teát (oroszlánfog, ezerjófű) vagy egy nagy pohár citromlét. Ápolja a bőrét, kenje be testápolóval. Szárazon masszírozza át a testét, javul a bőr vérellátása.

December 16., 17.

A Bak a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra van hatással. Naponta többször nyújtózkodjék. Reggel fogyasszon el egy csésze forró teát (oroszlánfog, ezerjófű) vagy egy nagy pohár citromlét. Ápolja a bőrét, kenje be testápolóval. Szárazon masszírozza át a testét, javul a bőr vérellátása. Tisztítsa meg arcbőrét, készítsen arcpakolást, hajpakolást, vágja le a körmét (ha a Bakban rendszeresen vágja, a köröm erősebb lesz, nem fog törni). Most kiváltképp hatásos a fájó térdek masszírozása, használjon hozzá borókából készült gyógykenőcsöt. Mozgassa meg ízületeit, de vigyázzon a térdére, mert az most különlegesen érzékeny és könnyen megsérül. December 18., 19., 20.

A Vízöntő befolyásolja a lábikrát, az alsó lábszárat, a bokát, a sarkat és a visszereket. Nagyon jót tesz, ha minden reggel, még az ágyban a tenyerével finoman megmasszírozza a lábfejét, a sarkát a szíve irányában. Bokában forgassa a lábát, és közben lélegezzen mélyen. Ezzel az egyszerű gyakorlattal, melyet bármikor és bárhol elvégezhet, megelőzheti a visszerek kialakulását. Pihenjen felpolcolt lábbal, időnként üljön le a földre törökülésben. E gyakorlatok és a pihenés hatása most kétszeres. Este tusolja le lábát hideg vízzel a talpától a combjáig. Egyen meg egy almát, vagy iszogasson egy csésze mézzel édesített teát (melyet leforrázott almahéjból kell elkészíteni). December 21., 22.

A Halak az állatöv utolsó jegye. Hatással van a talpra, a járásra, a nyirokrendszerre. Minden, amit ilyenkor a szervezet befogad, sokkal intenzívebben hat (kávé, alkohol, cigaretta, gyógyszerek). Most érdemes alapos izzasztó kúrát tartani, mert azzal a szervezetből eltávoznak a mérgek, kitisztul a nyirokrendszer. Ne feledje, az elveszített folyadékot pótolni kell! A talpon akupresszúrás pontok találhatók, amelyek a belső szervekhez kötődnek. Masszírozza a talpát, nyomkodja a hüvelykujjával, miközben állandóan fokozza a nyomást. December 21-én 20 óra 21 perckor a Nap a Bak jegyébe lép, ez a téli napforduló napja – a tél kezdete -, a legrövidebb nappal és a leghosszabb éjszaka. A Nap elérte legdélibb pontját (a világtérképeken Baktérítőként jelölik), és észak felé fordul. A Nap látszólagosan 12 napra megáll (csaknem ugyanazon a helyen kel és nyugszik). December 22-én 21 óra 56 perckor a Hold az első negyedébe ér, ezért ez alkalmas nap a böjt és a koplalás elkezdésére.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?