Minden rekordot megdönthet Dan Brown új kötete

MTI-HÍRKöln. Minden korábbi rekordot megdönthet Dan Brown legújabb, Inferno című kötete, amely tegnap jelent meg, egyelőre tizenkét nyelven.Brown hőse, Robert Langdon művészettörténész, a Harvard egyetem professzora a történet kezdetén kórházban ébred fel, véráztatta ruhában.

MTI-HÍR

Köln. Minden korábbi rekordot megdönthet Dan Brown legújabb, Inferno című kötete, amely tegnap jelent meg, egyelőre tizenkét nyelven.

Brown hőse, Robert Langdon művészettörténész, a Harvard egyetem professzora a történet kezdetén kórházban ébred fel, véráztatta ruhában. Nem tudja, hogyan került oda, mit keres hatezer kilométerre otthonától. Ablaka előtt pedig egy nő vár rá, fegyverrel. A szimbólumkutató volt a főszereplője A Da Vinci-kód című, világhírűvé vált kötet mellett az Angyalok és démonok, valamint az Elveszett jelkép című könyveknek is.

A németországi Bastei Lübbe kiadó közzétette az új regény előszavát és első fejezetét. A kiadó szerint Langdon „olyan összeesküvéssel találja szemben magát, amely a világ egyik legismertebb és legsötétebb irodalmi alkotásában, Dante Isteni színjátékában gyökerezik”. Magyarországon a Gabo kiadó gondozásában megjelenő regény várhatóan augusztus végétől lesz kapható.

A könyvet első körben tizenegy nyelvre fordították le. A munkát a fordítók hat hét alatt végezték el Olaszországban, egy földalatti bunkerben fegyveres őrök felügyelete mellett. A Spanyolországból, Franciaországból, Németországból, Brazíliából és Olaszországból származó fordítókat minden reggel szállodájukból szállították a Mondadori kiadó milánói épületébe. Ott minden személyes kommunikációra alkalmas eszközt elvettek tőlük. A számítógépeket, amelyeken dolgoztak, az asztalokhoz csavarozták, és korlátozták rajtuk az internethasználatot. A kéziratokat esténként fegyveres védelem mellett egy páncélterembe zárták. A fordítók a bunkeren kívül kizárólag a kávézó és az ebédlő területére léphettek be, ahol nem mesélhettek a kiadó többi dolgozójának arról, mit csinálnak az épületben.

A kötet sikerével szembeni elvárásnak megvannak az okai, hiszen A Da Vinci-kód című, tíz éve megjelent Dan Brown-könyv, amelyből kemény kötésben 81 millió példány kelt el, és ezzel csúcstartó a felnőtteknek szóló regények között. Dan Brown összesen 150 millió könyvet adott el.

A Da Vinci-kód, valamint annak előzménye, az Angyalok és démonok megfilmesítése 1,25 milliárd dolláros bevételt hozott. A Da Vinci-kód című kötet témája a nő szerepe a katolikus egyházban, a vallási összeesküvés-elméletek, az Opus Dei katolikus szervezet, a templomos lovagok és a Szent Grál. A könyvet összesen 51 nyelvre fordították le és a Harry Potter, Margaret Mitchell Elfújta a szél című műve, illetve a Biblia mellett a legolvasottabb könyvek közé tartozik. Brown regényei azonban a katolikus egyház nemtetszését és kritikáját váltották ki. „A kereszténység túlélte Galileit és Darwint, valószínűleg Dan Brownt is túléli” – mondta az írónak egy brit pap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?