„Mi itt vagyunk! És Önök?”

Komárom. Hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését a Jókai Színház.

Komárom. Hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését a Jókai Színház. A bevezetőben egy rövid klipet láthattak a színészek és a megjelent újságírók; a néhány perces összeállítást több hazai és magyarországi városi, valamint regionális televízióhoz el szeretnék juttatni, ilyen formában is próbálva felkelteni a közönség figyelmét a színház iránt. „A komáromi Jókai Színház él! Mi itt vagyunk! És Önök?” – hallható a rövid összeállításban. Remélhetőleg a közönség sem marad távol, hiszen ismét műfajilag színes kínálatot állított össze Tóth Tibor igazgató és Verebes István főrendező.

Az első bemutatót október 13-án tartják, Molnár Ferenc–Kellér Dezső–Zerkovitz Béla: Doktor úr című zenés vígjátéka Schlanger András rendezésében kerül színre. Decemberben Szép Ernő: Patika című színművét láthatja a közönség Verebes István rendezésében, majd Lukáts Andor állítja színpadra Martin McDonagh: Macskabaj című gengsztervígjátékát. A tavalyi évadból az ideibe halasztott Dosztojevszkij drámát, a Karamazov testvéreket Martin Huba rendezi. A legkisebbekre két darabbal gondoltak: szeptember 20-án láthatja először a komáromi gyermekközönség Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című bábos mesejátékát Pille Tamás rendezésében, a Ghymes együttes pedig Csak a világ végire... címmel ad mesekoncertet. A stúdiószínpadra egy saját és két vendégelőadást terveztek, Jon Fosse: Az őszi álom című drámáját Lévay Adina rendezi majd. A Tatabányai Jászai Mari Színház társulata Tasnádi István: Nézőművészeti főiskola című komédiáját hozza el Komáromba, Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május című tragikomédiáját pedig Nagy-Kálózy Eszter és Görög László előadásában láthatja a közönség. Újdonságnak számít az idén első ízben meghirdetett Stúdió bérlet, amely a felsorolt három darabra szól. Az első előadás alkalmával szeretnék megtartani a stúdió névadóját is; a név Tóth Tibor reményei szerint tükrözi majd a stúdió arculatát, amit a kísérletező-kezdeményező, modern színjátszás jellemez. Novemberben több estén keresztül a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégszerepel Komáromban Örkény István: Tóték című tragikomédiájával. A jövő nyári bemutató – Gárdonyi Géza: A bor című zenés népszínműve – a dél-komáromi Monostori Erőd Kht.-vel való megegyezés alapján az erőd szabadtéri színpadán kerül színre.

Egy igen kellemetlen hírről is kénytelen volt beszámolni az igazgató: mára teljesen tönkrement a forgószínpad. A vezérlő és a motor cseréje elkerülhetetlenné vált, ami több százezres, de akár milliós nagyságrendű beruházást feltételez. A helyzetről értesítik a fenntartót, Nyitra megye önkormányzatát, amelytől, a helyzet rendezésére, anyagi segítséget is vár a színház. A forgószínpad meghibásodása miatt idén már nem játszhatják a nagy sikerű Chicago musicalt.

A 2005/2006-os évadban 151 előadást tartott a Jókai Színház, összesen több mint 47 ezer néző előtt. Komáromban 118, tájelőadásokon 25, Magyarországon pedig 8 alkalommal gördült fel a függöny előadásai előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?