Meztelen Diplomaták: Sellő Grand Hotel

<p>A nagylemez jól példázza azt, amiről évek óta beszélek. Siránkozunk, amiért a magyar zeneipar főleg az illegális letöltés miatt vergődik. De a rosszban mindig van valami jó.&nbsp;</p>

 

Olyan generáció jut egyre komolyabb szerephez, amelynek nyilván nincsenek világmegváltó tervei, nem is a zenéből akar megélni, meggazdagodni, hanem elsősorban saját szórakoztatására zenél. Nem akar senkinek sem megfelelni, ami a hitelesség alapja. Ebből aztán olyan izzadságmentes, már-már tökéletes album születhet, mint a Sellő Grand Hotel. A Meztelen Diplomaták egy újabb zenekar, amely a Petőfi Rádiónak köszönheti befutását. A közszolgálat zenei rádióállomásának kínálatát a konkurencia szerencsére másolja, az öttagú együttes bemutatkozó dalát, a dán labdarúgókat zseniálisan szövegbe foglaló, és a „lányok angyalokat” dánok angyalokká átíró Dánok dánok dánok című szerzeményt azonban valamiért csak kevesen tűzték műsorra. Pedig ilyen fülbemászó, az egyszerű alapötletet profin kivitelező számot a zenekarok egy része egész pályafutása alatt sem készít. Nem is értem, a zenészek miért akarták lehagyni a CD-ről. Producerük, Tövisházi Ambrus győzte meg őket, hogy újrahangszerelve ott a helye. Kis költségvetésű, bulis videoklip készült hozzá, érdemes megnézni. A rockot, rock and rollt, beatet és dance-t összegyúró gitárpop nagylemez az együttes pozitív életszemléletére épül, friss, kellően változatos, de egységes hangulatú. Remek zenei alapok, szellemes hangszerelési megoldások, az élet egyszerű és összetett dolgait is erőlködés nélkül megfogalmazó szövegek, fülbemászó refrének jellemzik. Kiemelhető a tengerparti örömködős (Szörfös), az összebújós (Megyek a Nap felé), a lányt ötletesen melegebb éghajlatra küldő (Te nélkülem) vagy a nyárbúcsúztató (Vége már) dal. Az énekes, Tóth Attila Toti karakteres hangja pillanatok alatt felismerhető. A Sellő Grand Hotel öt tehetséges fiatal munkája, egy behatárolt idő lenyomata. Ha most készülne, biztosan más volna. Talán még jobb? Az album a magyar fiatalok többségének tükörképe. Ők, igenis, ilyen életvidámak, s nem – mondjuk a politikától és válságtól – megcsömörlöttek. Aki meg mégis, annak (is) ajánljuk a CD-t, arra a bő félórára tutira elfelejti minden búját-baját.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?