Mesék bűvkörében

Dunaszerdahely. A XXVIII. Duna Menti Tavasz első versenynapján látott hat bábos produkció után máris elmondható, hogy ebben az évben kiemelkedően magas színvonalúnak ígérkezik a gyermek báb és színjátszók fesztiválja Dunaszerdahelyen.

Népes közönség előtt zajlott tegnap a nyitóprogramEdmár Béla felvételeDunaszerdahely. A XXVIII. Duna Menti Tavasz első versenynapján látott hat bábos produkció után máris elmondható, hogy ebben az évben kiemelkedően magas színvonalúnak ígérkezik a gyermek báb és színjátszók fesztiválja Dunaszerdahelyen. Az idei évben rendkívül nagy számú, több mint ötven csapat nevezett be, közülük tíz bábos, tizenegy színjátszó és három szerkesztett népi játékot bemutató csoportnak sikerült a területi elődöntőkön kiharcolnia az országos megmérettetésen való részvételt. A több éve rendszeresen folyó, a bábkészítő és drámapedagógiai szakmai tanfolyamok gyümölcseként elkönyvelhető fejlődést bizonyítja az is, hogy a gyerekközönség, amely dunaszerdahelyi alapiskolásokból tevődik össze, tátott szájjal, teljesen a színpadon megéledő mesék bűvkörébe vonva élvezi végig az előadásokat. Tegnap délután az óvodai pedagógusok számára rendezett, a pedagógiai bábjátéknak a mindennapi nevelői munkába való beépítését elősegítő módszertani programon szép számmal vettek részt az óvodai pedagógusok. Sajnos betegsége miatt nem vesz részt az idei fesztiválon a magyar bábjátszás doyenje, Kemény Henrik, aki eredetileg a tegnapi műsor egyik fénypontja lett volna. A biatorbágyi Ládafia Bábszínház két különleges, kézi meghajtású körhintájának minden résztvevő és a városban sétálgató csodájára járt. A város kulcsát majdnem egy hétig a magukénak tudó gyermekek a Csallóközi Múzeum gyerekrajz-kiállításának anyagában, népi mesterségek bemutatójában gyönyörködhetnek a fesztivál egész ideje alatt. Ma délelőtt a bábos versenyműsorban a harkácsi Pimpó, a nagyudvarnoki Kicsi Kabóca, a hetényi Tabita és a galántai Manócska bábcsoportok mutatják be versenyprogramjukat. Délután már a gyermekszínjátszók veszik át tőlük a színpadot. A hetényi Kópék és a nagymegyeri Megyerkőcök versenyműsora után pedig tovább folytatódik a dunaszerdahelyi művelődési ház előtti téren a szórakozás és a fesztivál kísérőprogramjai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?