Megkésett elismerés a legendának

MTI-HÍRLos Angeles.

MTI-HÍR

Los Angeles. Halála után több mint negyven évvel csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán a legendás blues- és rocksztár, Janis Joplin.

A Hollywood szívében megrendezett ceremónián az 1970-ben 27 évesen herointúladagolás következtében elhunyt énekesnő két testvére, Michael és Laura Joplin is megjelent. Húga felidézte, hogy milyen fontos szerepet töltött be nővére életében a zene, és milyen „nagy szíve volt”.

Rajongók százai tapsoltak az eseményen fellépő countryénekesnek, Kris Kristoffersonnak, aki Janis Joplin egyik híres számát, a Fred Fosterrel együtt írt Me and Bobby McGee című balladát adta elő. A dalt Joplin is elénekelte röviddel halála előtt, és előadásában az amerikai slágerlista élére került 1971-ben.

Clive Davis, aki a hatvanas években Joplin zenei producere volt „egyedi és úttörő rockzenészként” méltatta az énekesnőt, aki a 2510. csillagot kapta a Hírességek sétányán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?