Megbélyegzett rapperek

Néhány évvel ezelőtt, ha az emberek meghallottak egy-egy szókimondó szövegű rapdalt, a többség azonnal megbélyegezte az előadóját, mondván, jó nagy bunkó. Amennyiben nem az lenne, „nem beszélne csúnyán”.

Néhány évvel ezelőtt, ha az emberek meghallottak egy-egy szókimondó szövegű rapdalt, a többség azonnal megbélyegezte az előadóját, mondván, jó nagy bunkó. Amennyiben nem az lenne, „nem beszélne csúnyán”. Aztán szép lassan megértettük az Amerikából indult rap lényegét, hogy ez a lázadás zenei műfaja, a rapdalok súlyos témákat feszegetnek, s nem arról szólnak, hogy süt a nap, kék az ég, hej de jó nekünk… Szinte „kötelező” egy-két trágár szó, ezáltal lesz hitelesebb a mondanivaló. Aztán vannak, akik mindenféle indíttatás nélkül káromkodnak a dalaikban, ők tényleg bunkók... Az utóbbi időben rájöttünk arra is, hogy a durva dalszöveg nem feltétlenül műveletlen előadót takar. Az esetek többségében a zenei álarc mögött rejtőzőket meg lehet érteni. Ma már a rap a tájainkon sem rétegstílus. Ismerősöm, Andrea története jól tükrözi a műfaj térhódítását és elfogadtatását. Amikor feltűnt az első magyar fecske, Ganxsta Zolee, ki nem állhatta, nem értette, mi keresnivalója egy ilyen fazonnak a könnyűzenében. Időközben megváltozott a véleménye. De ehhez az kellett, hogy hősünk meghívást kapjon egy-két show-műsorba, ahol bebizonyította, hogy a rapálarc egy szeretnivaló, széles látókörű fickót rejt. Alföldy Róbert műsorában végleg megkedvelte. Andrea azóta tudja, nem szabad első látásra (hallásra) ítélkezni még a szókimondó rapperek felett sem. (péjé)

Ganxsta Zolee és a Kartel november tizenkilencedikén Galántán, huszadikán pedig Somorján ad élő koncertet.

Múlt heti játékunk megfejtése: Ganxsta Zolee és a Kartel dalában, a Route 66 címűben Nagy Edmond hallható. Egy-egy belépőjegyet nyert a csapat koncertjére Lukács Zsuzsa nagyfödémesi, Mondok Andrea dunaszerdahelyi és Zelinka Sándor tejfalui olvasónk. A nyerteseknek gratulálunk! A belépőjegyeket a helyszínen vehetitek át!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?